Son dakika: Suriye'de PKK ve DEAŞ operasyonu: 18 terörist yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Suriye'de PKK ve DEAŞ operasyonu: 18 terörist yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Emniyet güçleri Suriye'nin Cerablus ve Bab bölgelerinde terör örgütü PKK ve DEAŞ'a operasyon düzenledi. Operasyonda DEAŞ'ın sözde maliye emirinin de aralarında bulunduğu 18 terörist yakalandı. Yakalanan teröristlerin 13'ü DEAŞ örgütüne mensupken 5'i PKK üyesi. Teröristlerde patlayıcı maddeler ele geçirildi.

Türk güvenlik güçleri, güney sınırından terörü tehdidine yönelik mücadelesine tüm birimlerin eş güdümlü çalışmalarıyla sürdüyor. Terör örgütü PKK, YPG, DEAŞ mensuplarının Suriye'den ülkemize geçişlerine izin vermemek adına sık sık operasyonlara imza atılıyor. 

JANDARMA EKİPLERİNİN KOORDİNASYONUNDA SURİYE'DE OPERASYON

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı takip ve koordinesinde Suriye'de terör mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi.

18 TERÖRİST YAKALANDI

Operasyon kapsamında, terör örgütü DEAŞ ve PKK/YPG mensubu 18 terörist yakalandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı takip ve koordinesinde; Suriye Görev Gücü Cerablus ve El-Bab Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Suriye Cerablus ve El Bab bölgesinde 03 Aralık 2022 tarihinde icra edilen operasyonlarda; taban genişletme, propaganda, eleman temini ile istihbarat toplama faaliyetleri yürüten ve aynı zamanda da eylem arayışı içerisinde olduğu değerlendirilen;

ARALARINDA DEAŞ'IN MALİYE ERİ DE VAR

Aralarında örgütün sözde “Maliye Emiri”nin de bulunduğu (13) DEAŞ, Suriye Münbiç bölgesinden eylem amaçlı Cerablus bölgesine gönderildiği tespit edilen (5) PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu olmak üzere, toplam (18) terörist yakalanmıştır.

PATLAYICILAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; patlamaya hazır (10) kg el yapımı patlayıcı içerikli bomba düzeneği, (4) adet bomba elektronik devre kartı, (1) adet kalaşnikov piyade tüfeği, (1) adet tabanca ve (253) adet fişek ele geçirilmiştir.

Son dakika: Suriye'de PKK ve DEAŞ operasyonu: 18 terörist yakalandıYakanan teröristlere ait silah ve mühimmatlar...

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...