Son dakika: Adalet Bakanlığı müteahhid Hikmet Günsay'ın KKTC'den iadesini istedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Adalet Bakanlığı müteahhid Hikmet Günsay'ın KKTC'den iadesini istedi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan birçok binanın müteahhidi olan Hikmet Günsay'ın KKTC'den iadesini istedi. Günsay, çektirdiği reklam filminde, "En iyi teknolojiyi en iyi malzeme ile buluşturup yaşlanılacak konut yapıyoruz" ifadelerini kullanmasıyla dikkat çekmişti.

Son dakika haberi: 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem bölgede binlerce binanın yerle bir olmasına neden olurken, can kaybı 50 bini aştı. 'Asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler sonrası gözler yıkılan binaların müteahhitlerine çevrilirken, birçok isim hakkında soruşturma ve gözaltı süreci başladı.

KKTC'DEN İADESİ İSTENDİ

Depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan binaların müteahhidi olan Hikmet Günsay hakkında Hatay 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Günsay'ın KKTC'den iadesine yönelik talepname hazırlandı.

Talepnamede, Günsay'ın Türkiye'ye iadesi istendi. (AA)

HİKMET GÜNSAY KİMDİR?

Bir röportajda ilkokul mezunu belirten Günsay, 2001’de inşaatçılığa başlamış, 2005’te ise Özburak İnşaat şirketini kurmuş. 1500’den fazla konut yaptığını belirten Günsay, çektirdiği reklam filminde, "En iyi teknolojiyi en iyi malzeme ile buluşturup yaşlanılacak konut yapıyoruz" ifadelerini kullanılıyor. Deprem sonrası yardım çağrısı gelen yerler arasında bu binalar olduğu görülüyor...

YAPTIĞI BİNALARIN YÜZDE 25’İ YIKILDI

Özburak İnşaat’ın yaptığı Atilla Eren Apartmanı, Hikmet Günsay Apartmanı, Akademi City, Elçiler Apartmanı, Buket Apartmanı, Alya Apartmanı çöktü.

Son dakika: Adalet Bakanlığı müteahhid Hikmet Günsay'ın KKTC'den iadesini istedi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aysun kayış30 Ağustos 2023 23:12

Benimde kız kardeşim iki yigenim süleyman mutlu apartmanından can verdiler Allah rızası için suçu olan herkes hak ettikleri cezaya çarptırılsınlar insan hayatı bu kadar ucuz olamaz bizlerde enkaz halindeyiz lütfennnn

Bekir Saraç 22 Mart 2023 00:10

Bu adamın yaptığı apartmnlardan Süleyman Mutlu Apartmanı depremde moloz yığını haline gelmişti. Enkazdan hiç kimse sağ çıkamadı bunlardan Biride benim kızım Zehra YÜZGÜLEÇ, damadım Hikmet Yüzgüleç, 6 yaşında ki Torunum Kaan, ve 1.5 yaşında Torunum Bilge enkazda can verdiler. Adalaletin tecelli etmesini devletinden bekliyorum.

Sonraki Haber Yükleniyor...