Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son KHK ile FETÖ temizliği
Gündem

Son KHK ile FETÖ temizliği

Son Güncelleme: 09 Temmuz, 2018 - 05:10
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Son KHK ile FETÖ temizliği
Fotoğraf Başlığı Son KHK ile FETÖ temizligi

Devletin her kademesine sızan FETÖ'cülerin temizlenmesi için bir KHK daha yayınlandı. Ağırlığı Emniyet ve TSK'dan olmak üzere 18 bin 632 kişi ihraç edildi. Aynı KHK ile daha önce ihraç edilen 20 bine yakın kişiden 148'i görevine iade edildi. Söz konusu personelden 10 gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak.

Kaydet
a- | +A

Haber Merkezi Ankara

Temmuz’da kalkması planlanan OHAL kapsamında son KHK dün Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre, başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle bağlantısı bulunan 18 bin 632 kişi daha kamudan ihraç edildi. Kararnamede, kamu görevinden çıkarılan kişilere herhangi bir tebligat yapılmayacağı ve bu kişilerin mahkûmiyet kararı aranmaksızın rütbe ve memuriyetlerinin alınacağı aktarıldı. Bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyeceğine de dikkat çekildi.

EMNİYET’TEN 8998 KİŞİ
TSK'dan 324, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1167 ve Jandarmadan 35 personelin rütbeleri 701 sayılı KHK ile alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 8 bin 998, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 649, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 192, Genelkurmay Başkanlığı'ndan 10, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 3 bin 77, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bin 126, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise bin 949 kişi ihraç edildi. ABD'de öğrenimini sürdüren İlker Aslantepe’nin öğrencilikle ilişiğinin kesilmesine karar verildi.
FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan eski Ağrı Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, eski Mardin Kaymakamları Mehmet Yaşar Yeşiltaş ile Erol Korkmaz ve eski Ankara Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan ihraç edildi. Tutuklu bulunan Şivgan’ın ByLock kullanıcısı olduğu belirlenmişti. İhraç edilenler arasında yine FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan 4 Vali Yardımcısı da yer aldı. O isimler arasında eski Ağrı Vali Yardımcısı Kamil Aksoy, eski Yozgat Vali Yardımcısı Duran Eryılmaz, eski Karabük Vali Yardımcısı Sabri Uzun, eski Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz ihraç edilen isimler arasında. Duran Eryılmaz, "FETÖ'nün mülkiye büyük bölge yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmış, dün çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakılmıştı.

AÇIĞA ALINMIŞLARDI
KHK ile Bakanlıklardan daha önce açığa alınanlardan bazıları ihraç edildi. Buna göre ihraç listesinde, Adalet Bakanlığı’ndan 1052, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 1, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 2, Dışişleri Bakanlığı'ndan 38, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 7, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarından 7, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 21, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 10, İçişleri Bakanlığından 31, Kalkınma Bakanlığı'ndan 2, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 9, Maliye Bakanlığından 9, Millî Eğitim Bakanlığından 658, Millî Savunma Bakanlığından 12, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarından 6, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlardan 90, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ise 10 kişi yer aldı. Yükseköğretim Kurumları'ndan ise 251 kişi ihraç edildi. KHK ile Furkan İlim ve Hizmetleri Derneğinin de aralarında olduğu 12 dernek ile 3 gazete ve 1 televizyon kanalı kapatıldı.

O yüzbaşı da gönderildi
Kanun Hükmünde Kararname ile büyük çoğunlu açıkta olan, geçici görevle uzaklaştırılan ve aralarında itirafçıların da bulunduğu 6 binden fazla subay, astsubay ihraç edildi. Subayların arasında Orgeneral Yaşar Güler'in eski koruma subayı yüzbaşı Burak Akın ile eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın emir subayı hava piyade binbaşı Abdurrahman Akay da yer aldı. Burak Akın, itirafçı olmuştu. 324 askerin de rütbeleri alındı. Bunların arasında eski Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert ile eski Genelkurmay Harekat Plan Daire Başkanı tümgeneral Baki Kavun da bulundu. Kavun, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin Genelkurmay Çatı davasının sanıkları arasında yer alıyor. Kavun, duruşmadaki savunmasında darbe girişimine karışmadığını, darbecileri durdurmaya çalıştığını, özel kuvvetler personelince elleri ve gözleri bağlanarak derdest edildiğini ileri sürmüştü. Ancak kamera kayıtlarında, Baki Kavun'un önce karargâh içinde rahatlıkla dolaştığı, darbe girişiminin başarısız olması sebebiyle saat 03.55'te ellerinin ve gözlerinin bağlandığı, derdest edildiği saatlerde telefonunu kullandığı ortaya çıkmıştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinde geçen yıl Yüksek Askerî Şûra öncesinde 7 general ve amiral emekli edilmişti. Bu isimlerin arasında yer alan eski Şırnak'taki 48. Hudut Tugay Komutanı tuğgeneral Rıdvan Yücel Yıldız ile Tunceli'deki 4. Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Ömer Faruk Cantenar KHK ile rütbeleri alınanlar arasında yer aldı.

Adil Öksüz'ü ara(ma)yan emniyet müdürü de listede
Sakarya'da FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ü arayan özel ekibin başındayken, FETÖ ile bağlantısı ortaya çıkınca açığa alınıp, tutuklanan polis eski müdürü Ercan Özoğluöz de meslekten ihraç edildi. Özoğluöz ile birlikte Sakarya Emniyetinden 49 polis meslekten atıldı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi eski Rektörü Adnan Kasman, kamudan ihraç edildi. Kasman ile birlikte Türkiye'nin terörle mücadelesine karşı çıkıp "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan 5'i profesör, 19 akademisyenin görevine son verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kurumlarda da Türkiye genelinde 240 kişinin ilişiği kesildi.

148 kişi göreve iade edildi
20 bine yakın kişinin devletten atıldığı kararnamede 148 kişi de görevine iade edildi. Söz konusu personelden 10 gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak. Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevine iade edilenlerin arasında Hava Yarbay Abdullah Öztürk de yer aldı. ABD'de görev yaptığı sırada hakkında çıkan iddialar üzerine yurda dönen Öztürk, yargılanmış ve beraat etmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 09 Temmuz, 2018 - 05:10
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Cuma’nın bereketi, Bayram’ın sevinci! Toplu gönderilebilecek
    Cuma’nın bereketi, Bayram’ın sevinci! Toplu gönder...
    Kaydet
  • 2
    Türkiye'ye 100 km kala! Fransız deniz subayının akıllı saati Charles de Gaulle'nin koordinatlarını ele verdi
    Türkiye'ye 100 km kala! Charles de Gaulle'nin koor...
    Kaydet
  • 3
    Galatasaray'da Noa Lang üzüntüsü: 'Parmağı koptu' iddiası
    Noa Lang üzüntüsü: 'Parmağı koptu' iddiası
    Kaydet
  • 4
    Altın için yeni senaryo! “Dengeler değişiyor” diyen uzman isim kritik seviyeyi verdi
    Altın için yeni senaryo! “Dengeler değişiyor” diye...
    Kaydet
  • 5
    Galatasaray'dan Osimhen açıklaması! Sezonu kapatacak mı? Kolunda kırık tespit edildi
    Galatasaray'dan Osimhen açıklaması! Kolunda kırık ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil
    Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil İlber Ortaylı ve tartışmalar!
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Maalesef İran kaybediyor
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla İran’a ABD-İsrail saldırısı ve NATO
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan ‘Atlantik İttifakı’ çatırdıyor mu?
    Kaydet
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç Galatasaray’a yakışmadı!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Bursa'da apartman dairesi alevlere teslim oldu! İtfaiye ekipleri seferber oldu
    Bursa'da apartman dairesi alevlere teslim oldu! İtfaiye ekipleri seferber oldu
    Kaydet
  • Her Müslüman'ın sahip olması gereken hususiyetler!
    Her Müslüman'ın sahip olması gereken hususiyetler!
    Kaydet
  • Aydın'da asansörde kalan kadınlar bir gün arayla ikinci kez kurtarıldı
    Aydın'da asansörde kalan kadınlar bir gün arayla ikinci kez kurtarıldı
    Kaydet
  • Lahana poşetine altın sakladı! Az daha birikiminden oluyordu
    Lahana poşetine altın sakladı! Az daha birikiminden oluyordu
    Kaydet
  • İnegöl'de iki otomobil çarpıştı! Savrulan araç yol kenarındaki prefabriğe daldı
    İnegöl'de iki otomobil çarpıştı! Savrulan araç yol kenarındaki prefabriğe daldı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Hamaney'den 'Türkiye' açıklaması!
Hamaney'den 'Türkiye' açıklaması!
Kaydet
Siber kabus sona erdi! Milyonlarca akıllı cihazı ele geçiren çete çökertildi
Siber kabus sona erdi!
Kaydet
Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi kapılarını açtı! Rize’nin yeni sağlık üssünde yok yok
Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi kapılarını açtı!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası