Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni İHA teknolojisi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni İHA teknolojisi

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni proje. Bakanlık hassas tarımda kullanılacak akıllı uçuş sistemlerine sahip olan ve insansız hava aracı (İHA) üzerine takılabilecek ilaçlama pülverizatörü geliştiriyor.

İhlas İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Toprak ve Su Kaynakları Araştırmaları Daire Başkanlığınca, hassas tarımda akıllı uçuş sistemlerine sahip İHA ve İHA üzerine takılabilecek çalkalanma önleyicili ilaçlama pülverizatörü geliştirilmesi için çalışmaya başladı.

TASARIM AŞAMASINDA

Hassas tarımı desteklemek amacıyla özel olarak yürütülen akıllı uçuş ve ilaçlama planlama kabiliyetine sahip İHA ve alt sistemlerinin geliştirilmesini içeren projede tasarım aşaması tamamlandı.

İlk alt sistem; yüksek kapasiteli ve çalkalanmaya karşı dayanımlı ilaçlama deposu, ikincisi ise değişken oranlı ve uçuş planlama rotasına göre ayarlanabilecek ilaçlama bumunu içeriyor.

Aynı zamanda havadan ilaçlamada en büyük sorunlardan biri olan ilacın hava şartları ve İHA’nın seyir koşullarına göre değişiklik gösteren bozucu etkilerden dolayı meydana gelen sürükleme etkisini en aza indirirmesi planlanıyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...