Ulaşıma kar engeli: Ardahan-Ardanuç kara yolu 5 ay kapalı kalacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ulaşıma kar engeli: Ardahan-Ardanuç kara yolu 5 ay kapalı kalacak

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından birçok noktada etkisini sürdüren kar nedeniyle ulaşımı bir hayli etkilenmiş durumda. Kar özellikle yüksek kesimlerde etkisini şiddetli şekilde gösteriyor. Beyaz örtünün etkili olduğu Ardahan-Ardanuç kara yolu, olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ay kapalı tutulacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar uyarısı yaptı ve yurdun birçok noktasında beyaz örtü etkili oldu. Kar nedeniyle bazı yollarda ulaşım sağlanamadı. Ardahan-Ardanuç kara yolu da bunlardan biri. Karayolları 183'üncü Şubesi yetkilerinden edinilen bilgiye göre, kar ve tipi nedeniyle kara yolu dün ulaşıma kapatıldı.

Kışın kapanması gereken riskli yollar statüsünde bulunan Ardahan-Ardanuç kara yolunda, ilkbahar mevsimine kadar karla mücadele çalışması yürütülmeyecek. Sürücülere alternatif olarak Ardahan-Şavşat kara yolu önerildi.

METEOROLOJİ'DEN 5 KENTE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu illerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıklayan Meteoroloji, 3 kenti turuncu, 2 kenti ise sarı kodla uyardı. Uyarı alan iller şöyle: Artvin ve Rize (sarı), Hakkari, Van ve Şırnak (turuncu).

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...