Uzman isim Marmara'yı işaret etti, kar yağışı için tarih verdi! Bugün ise yağmur ve sis yolda... (4 Kasım 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uzman isim Marmara'yı işaret etti, kar yağışı için tarih verdi! Bugün ise yağmur ve sis yolda... (4 Kasım 2022 hava durumu)

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftanın son iş gününde yurt genelinde havanın nasıl olacağını açıkladı, sağanak, kar ve sis beklenen iller belli oldu. Özellikle Doğu Karadeniz'i işaret eden Meteoroloji'nin ardından, uzman isimler de tarih vererek kar yağışı uyarısında bulundu. 8 Kasım'ı işaret eden hava durumu tahmincisi Kerem Ökten, ülkenin batısında yer yer kar yağışlarının görülebileceğini belirtti. İşte 4 Kasım 2022 il il Meteoroloji hava durumu tahminleri...

Son dakika Meteoroloji haberi: 'Haftanın son iş gününde hava nasıl olacak' sorusunun cevabı Meteoroloji'nin 4 Kasım 2022 hava durumu tahmin raporu ile belli oldu. Kasım ayının gelmesi ile birlikte sıcaklıklar düştü, yer yer sağanak ve kar yağışı etkili oluyor. Bugün özellikle Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında etkili olan sağanak önümüzdeki günlerde yurdun farklı kesimlerinde kendisini gösterecek, sıcaklıklarda ise keskin düşüş bekleniyor. Sosyal medyadaki tahminleriyle ön plana çıkan Kerem Ökten, "Marmara'da ay ortası sert bir sistem ihtimali var. Kar yapabilecek potansiyelde" dedi, sıcaklık düşüşü için tarih verdi. Önümüzdeki günlerde yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika değerlendirmesi...

4 KASIM (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK? KAR, YAĞMUR VE SİS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, bugün Doğu Karadeniz kıyıları ile Osmaniye, Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan'ın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olacak. Diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

SICAKLIKLARDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin 5-8 derece, diğer yerlerde 2-4 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uzman isim Marmara'yı işaret etti, kar yağışı için tarih verdi! Bugün ise yağmur ve sis yolda... (4 Kasım 2022 hava durumu)4 Kasım - 8 Kasım 2022 MGM hava durumu tahmin haritaları

KIŞ MODUNA GEÇECEĞİZ, BATI'DA KAR YAĞABİLİR

Meteoroloji ve uydu görüntülerini inceleyerek sosyal medya hesabından sık sık takipçilerini uyaran Kerem Ökten, önceki gün yaptığı paylaşımda "8 Kasım'dan itibaren Pastırma Yazı sona eriyor. Özellikle ülkenin kuzeyi daha fazla olmak üzere soğuyacağız. Yağışlar da başlıyor. Marmara'da ay ortası sert bir sistem ihtimali var. Kar yapabilecek potansiyelde. Detaylar netleşmedi..." ifadelerini kullanmıştı. Ökten'den bir paylaşım daha geldi.

"7 Kasım'da Türkiye'de sıcaklıklar düşmeye başlıyor" diyen Ökten, "8 Kasım'da ise mont giyeceğiz. Ay ortası sert bir sistem ihtimali var. Geldiği taktirde kış moduna geçeceğiz. Ülkenin batısında bile yer yer kar yağışları görülecek..." değerlendirmesinde bulundu.

Kuzeyde çok güçlü soğuklar biriktirmeye başladığını belirten Ökten, ay ortası Moskova'da sıcaklıkların -10 derecenin altına düşebilieceğini söyledi ve ülkemizin de soğuk hava tehdidi altında olduğunu belirtti.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 18
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli 20
İzmir: Az bulutlu ve açık 27
Adana: Az bulutlu ve açık 28
Antalya: Az bulutlu ve açık 25
Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı 16
Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı 18
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 12
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 22

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...