Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yaptığı kurnazlık depremde 40 kişinin canına mal oldu! O müteahhit Tayland'da yakalandı

Yaptığı kurnazlık depremde 40 kişinin canına mal oldu! O müteahhit Tayland'da yakalandı

Türkiye'de 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde Adana'da yıkılan ve 40 kişiye mezar olan binada standartlara aykırı malzeme kullandığı tespit edilen müteahhit Abdullah Ayababa Tayland'da yakalandı.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Türkiye'den 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yıkılan bir bina sonrası firar eden müteahhit yıllar sonra yakalandı. Tayland Göçmenlik Bürosu tarafından yürütülen operasyonda, dün Tayland'ın Pattaya şehrinde bulunan bir apartmana düzenlenen baskında, Interpol tarafından uluslararası kırmızı bültenle aranan 76 yaşındaki Abdullah Ayababa isimli müteahhit gözaltına alındı.

ÖNERİLEN HABERLER
Resepsiyonun görünmeyen yüzü! CHP
GÜNDEM

Resepsiyonun görünmeyen yüzü! CHP'li vekiller, Özgür Özel'e selam bile vermemiş

ÜLKEMİZE İADE EDİLECEK

Tayland polisi tarafından yapılan açıklamada, şüphelinin Türkiye tarafından Interpol'e bildirildiği ve bir süredir Tayland'da ikamet ettiğinin tespit edildiği, ardından kaldığı adrese operasyon düzenlendiği aktarıldı. Ayababa'nın, Türk emniyet birimleriyle kurulacak koordinasyonun ardından ülkesine iade edileceği ifade edildi.

Yaptığı kurnazlık depremde 40 kişinin canına mal oldu! O müteahhit Taylandda yakalandı
Başlık ResmiYaptığı kurnazlık depremde 40 kişinin canına mal oldu! O müteahhit Taylandda yakalandı

YAPTIĞI BİNADA 40 KİŞİ CAN VERMİŞTİ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde Adana'da bulunan Sami Bey Apartmanı'nın yıkılması sonucu 40 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Yürütülen soruşturmalarda, binanın yapımında standartlara aykırı malzeme kullanıldığı tespit edilmişti.

Yaptığı kurnazlık depremde 40 kişinin canına mal oldu! O müteahhit Taylandda yakalandı
Başlık ResmiYaptığı kurnazlık depremde 40 kişinin canına mal oldu! O müteahhit Taylandda yakalandı

Soruşturma kapsamında sorumlu mühendis olarak adı geçen Abdullah Ayababa hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Ayababa'nın deprem sonrası Türkiye'den ayrıldığı tespit edilmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.