Zonguldak'taki heyelanda acı haber geldi! 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Zonguldak'taki heyelanda acı haber geldi! 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ta dün akşam meydana gelen ve 2 kişinin toprak altında kaldığı, 21 kişinin arama kurtarma ekibinin yaralandığı heyelanda günün ilk saatlerinde arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı. Heyelanda göçük altında kalan anne ve oğlundan acı haber geldi. AFAD, arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

Zonguldak’ta dün etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldi. Göçük altında kalan Perihan Çakar (82) ile oğlu Sait Çakar'ın (51) bulunması için gece ara verilen çalışmalar sabah saatlerinde yeniden başladı. Ekiplerce yapılan incelemede göçük alanın güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından AFAD koordinesinde Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri alana giriş yaptı.

Zonguldak'taki heyelanda acı haber geldi! 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, anne ve oğlunun bulunması için çalışma yürütülüyor.

İKİNCİ HEYELANDA TOPRAK ALTINDA KALAN İŞ MAKİNESİ DE GÖRÜLDÜ

Öte yandan ilk heyelan sonrası çalışma yapıldığı sırada meydana gelen ikinci heyelanda toprak altında kalan iş makinesi de görüntülendi.
Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta dün, yağış sonucu heyelan meydana gelmiş, sokakta bulunan tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkılmıştı.

Zonguldak'taki heyelanda acı haber geldi! 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

AFAD, itfaiye, polis, jandarma, sağlık ve diğer ekiplerin sevk edildiği bölgede, evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlunun kurtarılması için çalışma başlatılmıştı.

Çalışmalar sırasında aynı bölgede ikinci heyelanın meydana Gelmesi sonucu ekipten 21 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan 15'i ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

AFAD ACI HABERİ DUYURDU

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Büyük bir gayret ve özveri ile çalışan tüm ekiplerimize milletimiz adına şükranlarımızı sunarız'' denildi. Anne-oğlun cenazelerini göçük altından çıkarmak için çalışmalar devam ederken, alanda cenaze araçları ve ambulanslar da hazır bekletiliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...