Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Alzaymır derdi tiyatro sahnesinde

Alzaymır derdi tiyatro sahnesinde
Fotoğraf Başlığı Alzaymır derdi tiyatro sahnesinde

Alzaymır (Alzheimer) hastalığını işleyen Lisa Genova’nın tiyatro oyunu “Dosya: Kelebek”, Türkiye’de ilk defa Ankara Devlet Tiyatrosunda seyirciyle buluşacak.

Dinle
Kaydet
a- | +A
TÜRKİYE GAZETESİ

Zeynep Lengerli’nin Türkçeye kazandırdığı, yönetmenliğini ise İskender Altın’ın yaptığı oyun, yarın Şinasi Sahnesi’nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Oyuna dair açıklama yapan yönetmen Altın “Danışmanımız nörolog Prof. Dr. Zülküf Önal ile birlikte çalıştık. Bütün karakterleri, sahneleri ve karakterlerin durumlarını iç içe geçirdik” dedi.

Alzaymır hastalığını duygu sömürüsüne kaçmadan ele aldıklarını kaydeden Altın “Bu çalışmadaki en büyük amacımız, alzaymır için bir dayanışma duygusu ve bir farkındalık oluşturmak. Tiyatro bunun için çok uygun bir araç” ifadelerini kullandı. Eser, prömiyerinin ardından 13, 14, 24, 25, 26, 27, 28 Şubat’ta da seyirciyle buluşacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.