‘Hollywood grevi’ festivali vurdu

- Güncelleme:
‘Hollywood grevi’ festivali vurdu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Hollywood’da devam eden senarist grevi, film çekimlerinden sonra festivalleri de etkilemeye başladı...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İtalya’da bu sene 30 Ağustos ve 9 Eylül tarihleri arasında 80’incisi yapılacak Venedik Film Festivali’nin açılış filmi, Luca Guadagnino imzalı “Challengers” olarak ilan edilmişti. Ancak ABD’deki grev yüzünden film, festival programından çıkarılmak zorunda kaldı. Oyuncu ve senaristlerinin aynı anda grevde olması sebebiyle film, festival programında yer almayacak. Damien Chazelle’in jüri başkanlığı yapacağı Venedik Film Festivali’nin yeni açılış filmi ise yönetmen Edoardo De Angelis’in “Comandante” adlı eseri olacak.

ABD’DE 60 SENENİN EN BÜYÜK GREVİ

ABD’de son 60 senenin en büyük grevi yaşanıyor. Yapay zekâ kullanımı ve ücretler sebebiyle iki haftadır devam eden grevlerde Amerikan Senaristler Birliği (WGA) ve Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) örgütlerinin üyeleri başı çekiyor. Senaristler en son 2007’de greve gitmiş ve çalışanların 100 günlük iş bırakmaları yaklaşık 2 milyar dolar zarara yol açmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...