Netflix beleşçi arkadaşları üzmeye başladı! Film izlerken yarıda kalabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix beleşçi arkadaşları üzmeye başladı! Film izlerken yarıda kalabilir

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Popüler video akış hizmeti Netflix, beleşçi arkadaşlarınızı üzecek yeni bir özelliği daha duyurdu. Artık kullanıcılar, uzaktan Netflix oturumunu kapatabilecek. Tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi. Yani bir arkadaşınız sizin Netflix hesabınızla film izlerken ona kötü bir sürpriz yapabileceksiniz.

Dünyanın en çok kullanılan internet TV ağı Netflix, şifre paylaşımını tarihe karıştıracak özelliğini kullanıma sunmaya başlayacağını açıklamıştı. Yani başkasının hesap bilgileriyle dizi, film izleyemeyeceksiniz. Şu anda şifre paylaşımını önleyen özellik sadece belirli ülkelerdeki kullanıcılarla test ediliyor. Ancak ilerleyen haftalarda tüm dünyada Netflix, şifre paylaşımını tarihe gömecek.

Netflix’in tepki çeken şifre paylaşımını engelleyen işlevi gündemde yerini korurken, bu defa şirket oturum açma ve kapatma seçeneklerine yenisini ekledi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, ‘erişim izinleri ve cihaz yönetimi’ özelliği şu ifadelerle tanıtıldı:

Bugünden itibaren Erişim İzinleri ve Cihaz Yönetimi özelliğini kullanıma sunuyoruz. Bu yeni özellik, hesabınızda yakın zamanda izleme etkinliği için kullanılmış cihazların tümünü görüntülemenize ve belirli cihazlardaki oturumunuzu sadece bir tık ile kapatmanıza imkân tanıyacak. Üyelerin hesaplarının güvenliğini sağlamasına yardımcı olması amacıyla uzun zamandır talep edilen bu özellik, artık dünya genelindeki tüm üyelerimiz tarafından web üzerinden kullanılabilir.”

WHATSAPP GİBİ UZAKTAN NETFLİX OTURUMU KAPATILACAK

WhatsApp ve Telegram gibi sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları uzaktan oturum kapatma işlevini kullanıcılarına sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir cihazın başında olmasa bile telefonu üzerinden tek tıklamayla isterlerse tüm cihazlardaki isterlerse sadece belirli cihazlardaki oturumlarını kapatabiliyor.

Netflix, geçtiğimiz Mart ayından bu yana Şili, Kosta Rika ve Peru’da yeni bir özelliği test ediyor. Bu özellik; şifre paylaşımını engellemeye yönelik. Daha fazla kazanç sağlamak isteyen şirket, abonelerin şifresini yakınlarıyla paylaşmasını önlemeyi planlıyor.

Gelecekteki bir güncelleme sonrasında Netflix kullanıcıları artık başkalarının hesap bilgileriyle platforma giriş yapamayacak. Bunun yerine ya herkesin yeni bir abonelik oluşturması istenecek ya da arkadaşının hesap bilgileriyle film izlemeye devam etmek istiyorsa platforma ek ücret ödemesi gerekecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...