Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz’a ne dedi? Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz küs mü?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz’a ne dedi? Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz küs mü?

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ödüllü yönetmenler Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasında uzun yıllardır soğuk rüzgarlar estiği biliniyor. Ancak iki ünlü yönetmen de bugüne kadar konuya ilişkin açıklama yapmamıştı. Nuri Bilge Ceylan “Zeki Demirkubuz” için ilk kez konuştu. Nuri Bilge Ceylan bu tartışma için “Zeki Demirkubuz” hakkında ne dedi, neden küstüler?

Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasında küslük olduğu birçok kez gündeme geldi. Ödüllü iki yönetmen arasındaki soğukluğun film senaryosu nedeniyle olduğu öne sürülüyor. Üç Maymun filmine kadar iki yönetmenin yakın arkadaş oldukları da biliniyor. Peki Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz neden tartıştı? Yıllar sonra sessizliğini bozan Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz’a ne dedi? Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz neden küstü?

NURİ BİLGE CEYLAN İLE ZEKİ DEMİRKUBUZ NEDEN KÜS?

Başarılı iki yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz'un 2006'dan beri konuşmadığı biliniyor. Küskünlüğün sebebi olarak, Ceylan'ın "Üç Maymun'u Demirkubuz'un senaryosundan çektiği iddiası" gösteriliyor.

NURİ BİLGE CEYLAN NE DEDİ?

17 yıl boyunca bu konuda konuşmayan Nuri Bilge Ceylan, yeni çıkan, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazandığı “Kış Uykusu” filminin kitabında yayınlanan günlüklerinde bu konuya yanıt verdi. Ceylan, Üç Maymun filmini Demirkubuz'un yazdığı senaryodan çektiği iddialarını yalanladı. 

Nuri Bilge Ceylan söz konusu küslük hakkında, "Bugün sosyal medyada yine, Zeki Demirkubuz’un 'Yeraltı' filminde yer alan imalardan ve göndermelerden hareketle, 'Üç Maymun' filmini Zeki’nin senaryosundan yola çıkarak, daha net bir ifadeyle söylersek ondan çalarak yaptığımı iddia eden bir tartışmayla karşılaştım. Her zamanki gibi yine canım sıkıldı…"Bugüne kadar bu konu hakkında hiç konuşmadım. Konuşmadım çünkü hem genelde sessizliği her zaman daha inandırıcı bulmuşumdur." dedi.

Nuri Bilgi Ceylan konuya ilişkin “Merak edenler için konuya kısa bir açıklama getirmek adına söylemek isterim: Tabii ki yok böyle bir şey." ifadelerini kullandı.

"BENCE ÇOK AYIP EDİYOR"

10 haber’den Olkan özyurt’un haberine göre; ünlü yönetmen Ceylan, meslektaşı Demirkubuz ile aralarındaki tartışma için sözlerini şöyle sürdürdü; “Aslında bunu Zeki de çok iyi biliyor ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim oluşturmayı da tercih ediyor. Yani açıkça söylemiyor, onun yerine icabında kolaylıkla inkâr edebileceği güvenli bir mesafeden yapıyor bunu.Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta. Yarışma duygusunu anlarım ama hiç değilse sportmence yapılabilmesini beklerdim.”

 “İZLEMEDİĞİNİ İDDİA ETTİĞİ BİR FİLM İÇİN NASIL BÖYLE ŞEYLER İMA EDER?”

Yıllar sonra yaptığı bir söyleşide 'Üç Maymun' filmini seyretmediğini de söylemiş üstelik. İnsan izlemediğini iddia ettiği bir film için nasıl böyle şeyler ima eder? Bilmiyorum. Belki de 2006 yılında (yani Üç Maymun’dan iki yıl önce) çok da önemli olmayan bazı şeyler yüzünden kendisine birden soğuk davranmaya ve ardından -biraz üzülerek de olsa - görüşmemeye başladığım için intikam alıyordur kendince.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN STRATEJİSİ YÜRÜTMÜŞ”

Filmine itinayla hesaplanmış detaylar yerleştirmek suretiyle çamur at izi kalsın şeklinde incelikli bir strateji yürütmüş. Piyasada oluşturduğu izlenime bakılacak olursa, isteğine ulaşmakta başarılı olmadığı da söylenemez. Evet, aşağılanan ben oldum belki burada sonuçta ama aşağılık olan kesinlikle ben değilim."

 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...