Refik Anadol'dan farklı koleksiyon: Yerli kabilesinin sanatçılarıyla çalıştı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Refik Anadol'dan farklı koleksiyon: Yerli kabilesinin sanatçılarıyla çalıştı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Yawanawa topluluğu sanatçılarıyla çalışan sanatçı Refik Anadol, dijital eserler üretti.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Dünyaca tanınmış Türk medya sanatçısı Refik Anadol, bu defa Brezilya’daki yerli halk Yawanawa topluluğu ile ortak eser üretti. Anadol “Winds of Yawanawa” (Yawanawa’nın Rüzgârları) adlı dijital çalışmada, kabilenin Amazon yağmur ormanlarındaki köyünden gelen hava durumu datalarını genç Yawanawa sanatçılarının çalışmalarıyla birleştirdi.

Refik Anadol'dan farklı koleksiyon: Yerli kabilesinin sanatçılarıyla çalıştı

Oluşan koleksiyon 1.000 benzersiz yapay zekâ veri tablosu ve 3 veri heykeli sürümünden meydana geldi. Çalışmasını sosyal medyadan duyuran Anadol “Bu koleksiyondaki her parça, Yawanawa kabilesi Şefi Nixiwaka’nın tanımladığı dokuz kökenden birinden ilham alıyor. Kıymetli Yawanawa ailesiyle birlikte sanat üretmek için yapay zekâyı kullandık. Stüdyomuzun en iddialı ve anlamlı projelerinden biri oldu” dedi. Dijital eserler 9 Ekim’den itibaren beş günlük bir süre boyunca, sanatseverlere sunulacak.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...