Salt'ta çalışmalar başlıyor! 'Grafik Tasarım Arşivi' doğuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Salt'ta çalışmalar başlıyor! 'Grafik Tasarım Arşivi' doğuyor

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dijital kültür arvişi Salt Araştırma, şimdi de Türkiye’de grafik tasarımın yolculuğuna ışık tutacak. Ünlü grafikerler Bülent Erkmen ve Sadık Karamustafa’nın çalışmalarından oluşturulan dijital arşive e-Yayınlar da eşlik edecek.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ- Salt, Türkiye’deki grafik tasarım kültürünü ortaya koyacak...

Kurumun çalışmaları, tanınmış grafik tasarımcılar Bülent Erkmen ve Sadık Karamustafa’nın arşivlerinin dijitalleştirilmesi ve kataloglanmasıyla başlayacak.

İki tasarımcının 1960’lardan günümüze mesleki üretimleri ile parçası oldukları tasarım ve kültür ortamının izini süren çalışma, Salt Araştırma’nın Türkiye’de grafik tasarımın seyrini politik, toplumsal ve kültürel gelişmeler ışığında ele alacağı projelerin ilk ayağını oluşturuyor.

İKİ İSMİN HATIRALARI DİJİTAL ARŞİVDE YAŞAYACAK

Erkmen ve Karamustafa’nın arşivlerinde, tasarımcıların profesyonel işleri, konsepti kendilerine ait sanat/tasarım projeleri, dönemin tasarım ve kültür ortamının bir iz düşümü niteliğindeki yazışmaları, fotoğraf, efemera, eskiz ve defterlerinin yanı sıra tasarım gündemine ilişkin basında yer almış haber ve eleştiriler, röportajlar, radyo-televizyon program kayıtları yer alıyor. 

Bu yılın sonbaharında “archives.saltresearch.org” internet adresine erişime açılması planlanan arşivlere, Türkiye’de grafik tasarımın belirleyici bir rol kazanıp tasarımcının bir özne olarak öne çıktığı 1980 sonrası sürece odaklı bir sergi ile e-Yayınlar eşlik edecek. Çalışmayla araştırmalara yönelik bir zemin oluşturulması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...