Sinemada bu hafta | Şeker pembesi korku

- Güncelleme:
Sinemada bu hafta | Şeker pembesi korku

Kültür - Sanat Haberleri

Christina Ricci’nin başrolünde yer aldığı “Lanetli Göl” seyirciyi, 1950’lerin şeker pembesi günlerine götürüp kötü koca temelli bir hikâye sunan, sıra dışı bir korku filmi…

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Dünya değişip yeni “korkular” ihdas edilirken, sinemanın korku janrının “canavar” karakterleri aynı kalamazdı… Nitekim artık kocalar da, abartılı feminist saiklerle büyük bir korku figürüne dönüştürüldü. “Cinnet” gibi eski örnekler olsa da son yıllarda “Görünmez Adam” ve “Ritüel” gibi filmlerde korkunun merkezinde “şiddet eğilimli kocalar” vardı. Bu haftaki “Lanetli Göl” de (Monstrous)  aynı yoldan giden sıra dışı bir korku filmi… Yönetmenliğini Chris Sivertson’ın yaptığı eserde; Christina Ricci, Santino Barnard ve Don Durrell gibi isimler rol alıyor. 

Sinemada bu hafta | Şeker pembesi korku
Christina Ricci, filmde etkili bir başrol oyunculuğu sergiliyor.

1950’LERE SEYAHAT

Filmde 1950’lerin Amerika’sına doğru bir yolculuğa çıkıyoruz... Laura adlı kadın, oğlu Cody’i de alıp, Kaliforniya’daki tenha bir kasabadaki eve yerleşiyor. Sonra öğreniyoruz ki Laura, “şiddete eğilimli” olarak sezdirilen kocasından kaçmış. Çocuğunu da babasına göstermek istemiyor. Derken kadınların daktilolarda hızla resmî yazılar yetiştirdiği bir ofiste çalışmaya başlıyor. Fakat kiraladıkları müstakil evde garip şeyler dönüyor. Bir takım eşyalar bozulurken minik Cody de yakındaki gölde canavar gördüğünü söylüyor. O esrarengiz varlık, eve de musallat oluyor… 

Düşük bütçeyle çekildiği her hâlinden anlaşılan filmde dikkatli kullanılan dekor ve kostümlerle sathi de olsa seyir zevki veren, şeker renkli bir 1950’ler tasviri yapılıyor; hayatın daha yavaş aktığı, evlerin daha sıcak olduğu zamanlar… Laura ve oğlunun yaşadığı ev başlangıçta öyle olsa da, kötü koca endişesi ve beraberinde gelen “canavar” tipolojisi ile durumlar değişiyor. 

GÜLDÜREN KORKU UNSURLARI

Fakat filmdeki korku unsurları, gerecek değil, güldürecek türden oluyor! Telefon sesleri, çocuk çizimleri, tekrar eden görseller… Korku sinemasının klişe unsurları retro tarzın içerisinde tekerrür ediyor. Diğer taraftan feminist temelli koca endişesi de istenen yere varmıyor. Bu sebeple eserin büyük bir “ters köşe” barındıran nihayeti, seyircide tesir uyandırmıyor. Filmin asıl problemi ise bugün ihdas edilen fikir ve korkuların yarım asır öncesinin dünyasına monte edilmeye çalışılması!  

Buna rağmen başrolde yer alan usta aktris Christina Ricci, filmin kalitesinin üzerinde bir performansla etkileyici bir “yaralı anne” tipolojisini karşımıza getiriyor. Ancak tek başına filmi sırtlamaya yetmiyor. 

Ezcümle “Lanetli Göl”, kâğıt üzerinde göründüğü kadar seyirciye tesir etmese de, zaman zaman seyir zevki veren, şeker pembesi bir korku filmi oluyor… 

SİNEMADA KÖPEK VAR!

Özellikle sokak köpeklerinin durumu, son yıllarda Türkiye en çok tartıştığı mevzulardan biri… Yönetmenliğini Ece İşbilen Dağ ve Deniz Cem Dağ ikilisinin yaptığı “Dikkat Köpek Var” filmi, bu mevzuyla irtibatlı bir eser. Hayvan hakları konusunda dikkat çekmek için tasarlandığı söylenen absürt komedi türündeki filmin başrollerinde ise Nusret Toplar, Mutlu Güney ve Güney Kılınç yer alıyor. YouTube dizisinden sinemaya adapte edilen eserde; gizli bir teşkilatta görevlendirilen Murat Kaya adlı başarılı polisin, Bal adlı köpekle mafya babası Gölge’yi karşısına alması işleniyor.  

JENNIFER LOPEZ DÜĞÜN HARBİNDE

Amerikalı yönetmen Jason Moore, silahlı bir grup tarafından düğünleri basılan çiftin hayatta kalma mücadelesini konu edinen “Hayalimdeki Düğün” filminde, komedi ve aksiyon bir araya geliyor.  Şarkıcı Jennifer Lopez’in gelin karakterine büründüğü filmde; Josh Duhamel ve Lenny Kravitz de başrollerde yer alıyor. Filmdeki hikâye şöyle: Darcy ve Tom, evlenmeye karar verdiklerinde, karşılarındaki ilk engelin sevimli görünen ama aslında keçi gibi inatçı olan aileleri olduğunu zannederler. Ancak durum bu kadar basit değildir. Düğün için toplanıldığında, silahlı davetsiz misafirler de oradadır ve konuklardan biri rehin alırlar. Şimdi müstakbel karı koca, eğer önce birbirlerini öldürmezlerse sevdiklerini kurtarmak için birlikte çalışacaklardır.

Sinemada bu hafta | Şeker pembesi korku

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

> “Ali Çevlik”
> “Şeker Kız ve Arkadaşlar Macera Adasında”
> “Orman”

EN ÇOK SEYREDİLENLER

> “Avatar: Suyun Yolu” 350 bin 721
> “Çakallarla Dans 6” 53 bin 89
> “Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu” 52 bin 299
> “Kurak Günler” 20 bin 170
> “Ayı Kardeşler: Dünya’ya Dönüş” 19 bin 509

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...