Usta ressam dünyanın dertlerini çizdi

- Güncelleme:
Usta ressam dünyanın dertlerini çizdi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ressam Zahit Büyükişliyen’in “Yeldeğirmenlerine Karşı” adlı retrospektif sergisi Kazlıçeşme Sanat’ta açıldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Aktüel problemleri eserlerine konu edinen sanatçı Büyükişliyen’in 50 yılı aşkın bir zamanda ürettiği eserlerden seçilen çalışmalar sergide yer alıyor. Sanatçının teşhir edilen resimlerinde 21. yüzyılın ilk çeyreğinde, bütün dünyanın dikkat kesildiği meseleler olan hava kirliliği, göç ya da çarpık şehirleşme gibi problemlere dikkat çekiliyor.  

SANATÇILIK MESLEK DEĞİLDİR

“Sanatçılık bir meslek değildir, ben her zaman böyle düşünüyorum. Yalnızca bir icra işi değildir sanatçılık, ruhuyla, beyniyle, duruşuyla ortaya konan bir özgünlüktür” diyen Büyükişliyen, eserlerini, hayatı anlamlandırma ihtiyacını, insanın dünya ile ilişkisini sorgulayan bir anlayışla ele aldığını söylüyor.  

Küratörlüğünü Ömer Faruk Şerifoğlu’nun yaptığı “Yeldeğirmenlerine Karşı” retrospektif sergisi, 19 Mart’a kadar, pazartesi günleri hariç, Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Sanat’ta ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...