Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türk sineması dizilerle fark edildi'

'Türk sineması dizilerle fark edildi'

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk sinemasının aktüel problemleri ve ihtiyaçları, Türkiye Sinema ve Görsel-İşitsel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğinde tertiplenen ‘Arama Konferansı’nda tartışıldı.

MURAT ÖZTEKİN

Türk sinemasının son on beş senede hem Türkiye’de hem dünyada birçok atılım yaptığına dikkati çeken TÜRSAK Vakfı Genel Başkanı ve yapımcı Elif Dağdeviren “Dünyada birçok başarıya imza atıp ödüller alan filmlerle Türk sinemasıyla ilgili bir farkındalık oluştu. Bunun en önemli sebeplerinden biri tabii ki önemli isimlerin dünyada bizi temsil eden olağanüstü işler yapıyor olmaları. Bir diğer önemli sebep de Türk dizilerinin dünyayı bu kadar kasıp kavuruyor olması. Çünkü dizilerde gördükleri Türkiye yapımları, oyuncuları, hikâyeleri, onları Türkiye sinemasına da yönlendiriyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...