Türk sanatlarının kanunu edeptir

Düzenleyen:
Türk sanatlarının kanunu edeptir

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Klasik Türk Sanatları Vakfının ev sahipliğinde Üsküdar Mevlevihanesi’nde İstanbullu sanatseverlerle buluşan sanatçı Fuat Başar, “Sanatta Edep” başlıklı bir konuşma yaptı.

Medeniyetin iskeletinin edep olduğunu vurgulayan Başar, “Edebe dayalı olmayan bir medeniyet batıl bir medeniyettir. Edep sadece Cenab-ı Hakk’a karşı değil, tabiata karşı da olmalıdır” dedi. Başar “Türk İslam sanatlarında kanun derecesinde bir edep vardır. Talebe hocasını ölünceye kadar bırakmaz. Hocası da talebesini evladından daha ileri tutar. Hocası göçer, göçtükten sonra bir bakarsın hocayla öğrencinin arasını ölüm bile ayırmamıştır” diye konuştu. Edebi olmayanlara iltifat edilmemesi gerektiğinin altını çizen Başar, “Hadisi beğenmeyen, ayetleri kafasına göre yorumlayan ama ben âlimim diyen kişilerin ilmine kim itibar eder?” diye sordu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...