Gülşen'e 150 bin lira 'ayrımcılık' cezası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gülşen'e 150 bin lira 'ayrımcılık' cezası

MAGAZİN Haberleri

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun bir konserinde imam hatiplilere yönelik kullandığı sözlerinin 'ayrımcılık' niteliğinde olduğuna karar veren Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), şarkıcıya 150 bin lira para cezası verdi.

Bir konserinde imam hatip mezunlarına yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nce yargılandığı davada 10 ay hapis cezası almıştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 3 imam hatip lisesi mezunu, Gülşen'in 'ayrımcılık yasağını ihlal ettiği' gerekçesiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na (TİHEK) başvurdu.

ÖZÜR DİLEDİĞİNİ BELİRTTİ, REDDİNİ İSTEDİ

Başvurular kapsamında görüşü sorulan Çolakoğlu'nun avukatı, müvekkilinin, halkın herhangi bir kesimine yönelik incitici bir ifade kullanmak istemediğini, sözlerin yanlış anlaşıldığını, buna ilişkin de müvekkilinin özür dilediğini bildirdi.

Görüşte, Gülşen Çolakoğlu'nun, konserde, ekibinden kendisini seyircilerin arasında omuzlarda taşımalarını istediğini, ekipteki arkadaşlarından birinin "Seni imam taşısın" şeklinde cevap vermesi üzerine de anlık refleksle ekipteki lakabı 'imam' olan arkadaşına yönelik 'şakalaşma' mahiyetinde sözler kullandığı belirtildi.

Başvurucuların konserdeki bu şakalaşmanın muhatabı olmadığı savunulan görüşte, başvuruların reddine karar verilmesi istendi.

50'ŞER BİN LİRA İDARİ CEZA

Başvuruyu inceleyen TİHEK, "ayrımcılık yasağının ihlal" edildiğine hükmetti ve her bir başvurucu yönünden Çolakoğlu'na 50'şer bin lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...