AK Parti yerel seçimler için ‘SAS’ı güncelliyor! İtirazlar ve geçersiz oylar için yeni sistem

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti yerel seçimler için ‘SAS’ı güncelliyor! İtirazlar ve geçersiz oylar için yeni sistem

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti seçim sonuçlarının hızlı bir şekilde öğrenilmesini sağlayan Sonuç Alım Sistemi’ni (SAS) yaklaşan yerel seçimler öncesinde güncelleyerek geliştirdi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ 

Sandık başında oluşabilecek her türlü problem için ayrı bir çalışma yürüten AK Parti, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimlerinde yalnızca sonuçların hızlı bir şekilde genel merkeze iletilmesi hususunda değil hangi sandıkta ne sıkıntı var, onu görebilecek ve anında problemi çözebilecek bir sistem üzerinde çalışıyor.

Edinilen bilgilere göre AK Parti, itirazlar ve geçersiz oylar için ayrı bir sistem geliştirdi. Hangi sandıkta niçin itiraz edildiği ve hangi gerekçelerle itiraz edilebileceği ile ilgili kitapçık hazırlandı. Ayrıca hangi sandıkta kaç geçersiz oy kullanıldığı ile ilgili de sistem, geçmiş verilerle algoritma kurabilecek şekilde güncellendi.

SİSTEM SÜREKLİ GELİŞTİRİLİYOR

Konu hakkında konuşan AK Parti kaynakları “100 seçmenin olduğu X numaralı sandıkta AK Parti’ye bütün seçimlerde ortalama 50 oy çıktığını farz edelim. Bu seçimlerde 10 ya da 20 oy çıktığında ortalamanın çok altında olduğu için sistem hemen uyarı verecek. Biz de anında uyarıyı sandık başındaki görevli arkadaşlarımıza ileterek ‘Burada farklı bir şeyler olabilir dikkatli olun’ diyeceğiz. Aynı şekilde bir sandıkta itirazlar var ise sistem itirazın hangi konudan sebep olduğuna dair geçmişteki YSK’nın örnek kararlarını sıralayacak. Görevlilerimiz bundan faydalanacak. Yine aynı şekilde bir sıkıntı yaşandığında hangi gerekçelerle itiraz edilebilir konusunda sistem sandık görevlilerine yardımcı olacak. Bu sistem demokrasimize nasıl sahip çıktığımızın göstergesidir. Millet iradesinin en iyi ve en doğru şekilde sandığa yansıması için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın söylediği gibi demokrasilerde sandık namustur. Bizim görevimiz sandıklara sahip çıkarak, çıkan iradenin en iyi şekilde yansıtılmasıdır” dedi.

AK Parti, sonuçları hem hızlı şekilde almak hem de Yüksek Seçim Kurulu sonuçlarıyla karşılaştırmak için seçimleri 2014 yılından itibaren SAS ile takip ediyor. Sistemle sandıklar açıldığı andan itibaren sonuçlar ivedi bir şekilde öğrenilebiliyor. Sistem zamanla ihtiyaca göre güncelleniyor. Her seçimde üstüne koya koya geliniyor. Bu sistemin diğer hiçbir partilerde olmadığı biliniyor. Seçim günü yaklaşık iki milyon kişinin aktif görev alması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...