AK Parti'nin bugün açıklayacağı Ankara ilçe belediye başkan adayları netleşti! İşte isim isim dikkat çeken liste

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti'nin bugün açıklayacağı Ankara ilçe belediye başkan adayları netleşti! İşte isim isim dikkat çeken liste

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçime 68 gün kala AK Parti'de aday çalışmalarının sonuna gelindi. Bir bir listeler açıklanırken Başkent'te merakla beklenen isimler bugün açıklanacak. Öte yandan AK Parti'nin açıklayacağı listede Ankara'daki ilçe belediye başkan adaylarının isimleri de kulislerden sızdı.

Başkent’te 20 ilçede AK Parti’nin, 5 ilçede MHP’nin adayı desteklenecek. Aday tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.  30 Ocak Salı günü de Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıklayacak. Beyannamede yediden yetmişe bütün toplumu içine alacak vaatler yer alacak. Kucaklayıcı ve kapsayıcı bir dil kullanılacak. Gençler, yaşlılar, kadınlar ve dezavantajlı gruplara ayrı bir parantez açılacak.

Kulislerden sızan listede ise dikkat çeken isimler göze çarpıyor.

25  İLÇEDE 20 ADAY

ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek bugünkü programa Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Ankara’nın 25 ilçesinden 20'sinde aday çıkaracağı belirtilen AK Parti; Kalecik, Polatlı, Gölbaşı, Etimesgut ve Ayaş'ta ise MHP adayını destekleyecek.

AK Parti'nin bugün tanıtacağı Ankara ilçe adaylarının isimler ise belli oldu. 

İŞTE AK PARTİ'NİN BUGÜN AÇIKLAYACAĞI ANKARA İLÇE ADAYLARI

Akyurt - Hilal Ayık

Altındağ - Veysel Tiryaki

Beypazarı - Tuncer kaplan

Çankaya - Duhan Kalkan

Çamlıdere - Adem Ceylan

Mamak - Asım Balcı

Kahramankazan - Serhat Oğuz

Keçiören - Zafer Çoktan

Sincan - Murat Ercan

Evren - Hüsamettin Ünsal

Güdül - Muzaffer Yalçın

Kızılcahamam - Süleyman Acar

Elmadağ - Eyüp Tekiner

Pursaklar - Ertuğrul Çetin

ABB ADAYI TURGUT ALTINOK

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Turgut Altınok olarak açıklanmıştı.

SEÇİM BEYANNAMESİ SEKİZ VAATTEN OLUŞUYOR

Emrah Özcan'ın haberine göre,sekiz başlıktan oluşan beyanname bütün topluma dokunacak proje ve vaatler içerecek.  “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik” başlıklı beyannamede belediyecilik öne çıkacak.  Birbirinden kopuk hâlde bulunan yeşil alanlar kuşaklar hâlinde birleştirilerek, sosyal donatılarla zenginleştirilecek ve yaşayan mekânlara dönüştürülecek. Şehirler, hareketli bir yaşamı destekleyecek şekilde konumlandırılacak, bisiklet dostu sokaklar oluşturulacak, çevreci yaşam teşvik edilecek. Şehirlerde yeşil alanları artırmayı amaçlayan kent bostanları yapılacak, iklim değişikliği ile mücadele edilecek. Belediyeler bünyesinde, bölgelerin iklimine, toprak yapısına uygun tarım yapılacak. Yeşil dönüşüm hareketi başlatılacak. 

Yenilenebilir enerji teşviki verilecek. İş hayatına atılamayan gençler ve kadınlar için de farklı projelere yer verilecek. Gençler ve kadınlar için mesleki eğitim ve kurs faaliyetleri mevcut duruma göre artırılacak. Genç ve kadın kooperatifleri kurularak girişimci gençler ile kadınlar bir araya getirilecek. AK Parti, bütün beyannamelerinde olduğu gibi bu beyannamede de yaşlılar ve engelliler için ayrı başlıklar açacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kozan23 Ocak 2024 23:12

Adana Yüreğir Mustafa yıldız

Sonraki Haber Yükleniyor...