Altılı Masa büyük krize gebe... Liste anlaşmazlığı kapıda

- Güncelleme:
Altılı Masa büyük krize gebe... Liste anlaşmazlığı kapıda

Politika Haberleri

Altılı Masa’nın ortakları 26 Ocak’ta yapacakları toplantıda milletvekili seçimlerine hangi modelle gireceklerini kararlaştıracak.

HBER MERKEZİ | ANKARA

Altılı Masa’nın küçük ortaklarının CHP ve İyi Parti amblemi altında seçime girmeden milletvekilli çıkarmaları mümkün görünmüyor. Bu sebeple Gelecek Partisi ve DEVA’dan bazı isimlerin CHP ve İyi Parti listelerinden aday gösterilmelerine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle Davutoğlu’nun seçilebilecek sıralardan en az 20 isme yer verilmesi istediği belirtiliyor. Ancak bu talebin tamamının karşılanması ihtimalinin olmadığı ifade ediliyor. Hem CHP’de hem de İyi Parti kurmayları, listelerinde ‘Korsan isimlerin’ olmasının teşkilatlarda büyük sıkıntıya neden olacağını dile getiriyor. Oy oranları yüzde 1’in altında olan küçük partilere verilecek kontenjanların kendi seçmen tabanlarında karşılık bulmayacağı ve bu modelle seçime gidilmesinin getirisinden çok götürüsünün olacağına dikkat çekiliyor. Bu sebeple hem Gelecek hem de DEVA’dan seçilebilecek sıralarda yer verilecek adaylarının sayısının beşi geçmeyeceğine dikkat çekiliyor.  

Öte yandan Millet İttifakı cephesinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda başından beri yaşanan ‘isim’ krizi, bu kez anket sonuçlarının dikkate alınması formülü ile aşılmaya çalışılıyor. Saraçhane krizinden sonra buluşan Kılıçdaroğlu ve Akşener’in de bu formül üzerinde mutabakata vardıkları ifade edildi. Akşener’in Kılıçdaroğlu’na, “Benim sizi üzmek gibi bir niyetim yok. Ancak, ‘kazanacak aday’ görüşümde ısrarlıyım. Bizim daha önce yaptırdığımız altı anket var. Buradan yola çıkarak bu görüşü savunuyorum” dediği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...