Altılı Masa’dan çoklu aday sinyali

- Güncelleme:
Altılı Masa’dan çoklu aday sinyali

Politika Haberleri

Seçime sayılı günler kala fokurdamaya başlayan Altılı Masa’da adaylık tartışmaları sıcaklığını koruyor. Henüz bir isim belirleyemeyen muhalefetin çoklu aday çıkarabileceği kulislerde konuşulmaya başladı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

Türkiye yavaş yavaş seçim sürecine girerken Altılı Masa’daki adaylık tartışmaları sıcaklığını koruyor. Liderler, adaylık konusunda masada isimlerin konuşulmadığını söylese de ekranlardan birbirlerine adaylık mesajları göndermeye devam ediyor.
Özellikle son zamanlarda liderlerin mesajları sonrası masadan çoklu aday çıkabileceği kulislerde konuşulmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “‘Tek aday, çok aday... Bilmiyorum. Konuşulmadığı için bir şey diyemiyorum” ifadesi sonrası İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’dan “Ortak ve tek bir aday olması konusunda bizim kararlılığımız devam etmekte. Tabii ki liderler farklı bir yol haritası çizerse buna diyecek bir şey yok” açıklaması gelmişti.

Altılı Masa’dan çoklu aday sinyali

DAVUTOĞLU: GEREKİRSE  İKİ ADAY DA ÇIKABİLİR

Altılı Masa’daki tartışmalara ilişkin bir diğer açıklama da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu “Siyasi dengeler değişti. Seçim takvimine kadar ister istemez zorlayacak husus, adayın kim olacağı. Aday gelecek, karşımıza yedinci bir parti olarak oturmayacak. Gerektiğinde altılı masa iki aday da çıkarabilir. A planımız tek adaydır, ama şartlar neyi gerektirirse o esneklikte gerekli adımı atarız” diyerek çoklu aday sinyali verdi.

BABACAN: NİYETİMİZ ALTIDA ALTI MUTABAKAT

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da aday tartışmalarına katılarak “Ortak aday, altı partinin de desteklediği aday demek. Partilerden birisi desteklemiyorsa Altılı Masa’nın adayı olmaz. Niyetimiz; altı partinin ortak bir adayda altıda altı mutabakat sağlamasıdır” diye konuştu.

AKŞENER: BANA SAYGISIZLIK YAPILDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün Ahlatlıbel tesislerinde akşam yemeğinde bir araya gelmişti. Toplantının, yaşanan gerilim sonrası tansiyonu düşürmek amaçlı gerçekleştiği kulislerde konuşulurken iki liderden dün zirveye yönelik değerlendirmeler yapıldı. Kılıçdaroğlu “Son derece verimli ve güzel bir toplantı oldu” açıklamasını yaparken Akşener “ İmamoğlu’nun kellesi giderken tartışmanın Meral Akşener’in rol çalmasına nasıl evrildiğini anlayamıyorum, şaşırdım kaldım. Bu, bütün muhalifler açısından bir mihenk taşıdır. Benim gidişim, orada muhalefet olarak birlik, beraberlik göstermek içindi. Saygısızlık yapıldı bana” dedi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...