Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğine video mesaj: 'Büyük ve güçlü Türkiye hedefi' vurgusu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğine video mesaj: 'Büyük ve güçlü Türkiye hedefi' vurgusu

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği'ne video mesaj gönderdi. Cumhuriyetin ikinci asrını milletin asrı yapmak için seferber olduklarını söyleyen Erdoğan, 'Çeşitli zorluklarla karşılaşsak da büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de düzenlenen Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a Yürüyüşünün 752'nci Yıl Dönümü anma programına bir video mesaj gönderdi.

Erdoğan, mesajında şu sözlere yer verdi:

Değerli Hacıbektaş dostları, sevgili canlar sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Ebediyete intikalinin 752'nci yıl dönümünde gönül sultanımız, pirimiz, irfan pınarımız, hünkar Hacı Bektaş Veli'yi rahmetle yad ediyorum. Bu vesileyle yüzlerce yıldır Anadolu topraklarını aşkla, ilimle, sevgiyle, hikmetle, ilmek ilmek dokuyan hak aşıklarına Allah'tan rahmet diliyorum.

O hak aşıkları ki geride bıraktık. Eserleri ve çağları aşan tavsiyeleriyle yolumuzu aydınlatmayı sürdürüyoruz. Yaşadığımız her hadisede peygamberlerin varisleri olan ilim ve irfan erbabının hayatımızdaki yerini daha iyi idrak ediyoruz.

DEPREM MESAJI

Hacı Bektaş Veli'nin 'gelin canlar bir olalım' çağırısındaki hikmeti 6 Şubat'taki depremlerimizde bir kez daha gördük. 50 bin insanımızın hayatını kaybettiği, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrası 85 milyon olarak afetzelerimizin imdadına koştuk. Devlet millet el ele, gönül gönüle vererek, yaralarımızı sarmanın, depremin izlerini silmenin çabası içinde olduk.

"TÜRKİYE YÜZYILI İNŞASINA BAŞLADIK"

Depremden sadece 3 ay sonra tarihimin en kritik seçimlerinden birini kardeşliğimize yakışır bir şekilde demokrasi şöleni içinde gerçekleştirdik. Bu kritik süreçte basiret ve ferasetle hareket ederek köken ve mezhep temelli fitne girişimlerine prim vermedik. Sandıklar kapandıktan sonra ise seçim atmosferini geride bırakarak hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nın inşaasına başladık. Cumhuriyetimizin ikinci asrını milletimizin asrı yapmak için seferber olmuş durumdayız.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİ VURGUSU

Çeşitli zorluklarla karşılaşsakta büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda Allah'a hamd olsun emin adımlarla yürüyoruz. Yarınlarımız adına verdiğimiz bu mücadeledeki azığımız Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin insanı, merhameti, şefkati, kardeşliği, yücelten mesajlarıdır. 72 millete bir nazarla bakmamızı tasviye eden bu mesajlara sıkı sıkıya sarılarak milletimize ve tüm insanlığımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Rabbim birliğimi, beraberliğimi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum.

Bu duygularla bir kez daha hakka yürüyüşünün 752. sene-i devriyesininde Hacı Bektaş Veli hazretlerini tazimle yad ediyorum. Hacı Bektaş-ı Veli'nin manevi mirasına sahip çıkan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum.

https://twitter.com/tcbestepe/status/1690407819579662336?s=20

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...