Gözler İstanbul'da! AK Parti, 26 adayını bugün açıklıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gözler İstanbul'da! AK Parti, 26 adayını bugün açıklıyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçimler için takvim adım adım işlerken gözler AK Parti'nin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere aday göstereceği isimlerde. Murat Kurum'un İBB adaylığına kesin gözüyle bakılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul dahil 11’i büyükşehir, 15’i il olmak üzere 26 adayını bugün kamuoyuna açıklayacak. Merakla beklenen tören öncesi Erdoğan'ın Murat Kurum'la görüştüğü öğrenildi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım başladı, partilerde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Gözler AK Parti'nin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere aday göstereceği isimlerde. 

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olduğu iddiası gündemdeyken, bugün11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adayları, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek toplantıda duyurulacak. Adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. 

HANGİ İLLERDE ADAYLIKLAR AÇIKLANACAK?

Saat 14.00’te başlaması planlanan programda Erdoğan’ın konuşmasından sonra büyükşehirler başta olmak üzere alfabetik sırayla illerin belediye başkan adayları tek tek açıklanacak.

Programda MYK ve MKYK üyeleri, bakanlar, 26 şehrin milletvekilleri ve 3 kademe il başkanları; adayları açıklanacak büyükşehirlerin MHP il başkanları da yer alacak. 

ERDOĞAN, MURAT KURUM'LA GÖRÜŞÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların açıklanacağı Haliç Kongre Merkezi'ne geldi. Erdoğan, İstanbul adaylığı için ismi geçen Murat Kurum ile bir görüşme gerçekleştiriyor. Erdoğan'ın, diğer 25 ilin adayıyla da tek tek görüşeceği belirtildi.

Adayları açıklanacak iller şöyle: 

Büyükşehirler:

1. İstanbul
2. Kocaeli
3. Eskişehir
4. Bursa
5. Denizli
6. Balıkesir
7. Aydın
8. Samsun
9. Erzurum
10. Muğla
11. Ordu

İller:

1. Giresun
2. Elazığ
3. Edirne
4. Düzce
5. Bitlis
6. Bingöl
7. Çanakkale
8. Çankırı
9. Kastamonu
10. Rize
11. Sinop
12. Tokat
13. Yalova
14. Isparta
15. Artvin

Öte yandan edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul adaylığını AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’a tebliğ etti. Toplantıya ev sahipliği yapacak Haliç Kongre Merkezi, “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin HAZIRIZ KARARLIYIZ” sloganlarıyla donatıldı. 

İKİNCİ PROGRAM 15 OCAK'TA 

15 Ocak'ta da AK Parti'nin hem seçim beyannamesi hem de Ankara başta olmak üzere diğer adaylar tanıtılacak.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...