NATO Genel Sekreteri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geliyor

- Güncelleme:
NATO Genel Sekreteri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geliyor

POLİTİKA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Jean Stoltenberg, Romanya Başbakanı Nicolae Ciuca ile NATO karargahından görüştükten sonra düzenlediği basın toplantısında, “Yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye gideceğim” dedi. İsveç ve Finlandiya’nın üyelik sürecine ilişkin konuşan Stoltenberg, "30 üye ülkenin parlamentosunda onaylanacağından “emin” olduğunu kaydetti. Konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Stoltenberg, “Rusya kazanırsa bu, Ukraynalılar için bir trajedi olur” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile iki İskandinav ülkesi arasında iadesi istenen isimlerle ilgili görüşmeler sürüyor. NATO üyeliği konusunda istekli oldukları ve somut adımlar attıklarını belirten İsveç, son olarak Ankara’ya terörle mücadele mektubu göndermişti. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, “Türkiye ile vardığımız anlaşma konusunda birçok adım attık bunun Türkiye tarafından dikkate alınmasını umuyoruz” da diyerek NATO üyesi olduktan sonra terörle mücadeleye öncelik vereceklerini belirtmişti. İsveç’in ardından Finlandiya Dışişleri Bakan Pekka Haavisto ise “Türkiye ile düzenli temas halindeyiz, geçen hafta boyunca Türk mevkidaşımla diyalog içindeydim” açıklamasında bulunmuştu.

NATO Genel Sekreteri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geliyorMadrid'de NATO Liderler Zirvesi düzenlendi.

“CUMHRUBAŞKANI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEĞİM”

İsveç ve Finlandiya ile görüşmeler devam ederken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Görüşme kapsamında Stockholm ve Helsinki'nin üyelik sürecini ele alınacağını belirten Stoltenberg, “Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğim” dedi. Stoltenberg, “İsveç ve Türkiye'nin ortak muhtırayı uygulamak için birlikte çalışmalarını memnuniyetle karşılıyorum.” şeklinde konuştu. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini anımsatan Stoltenberg, “Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için ben de Türkiye'ye gideceğim.” diye ekledi.

NATO Genel Sekreteri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geliyor

“UKRAYNALILAR İÇİN BİR TRAJEDİ OLUR”

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerinin, 30 üye ülkenin parlamentosunda onaylanacağından “emin” olduğunu kaydetti. Sözü Rusya-Ukrayna Savaşı'na getiren Stoltenberg, NATO'nun askeri destek sağlayarak Kiev'in müzakere masasındaki elini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Stoltenberg, “NATO, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Moskova-Kiev savaşını kazanmasına izin veremez. Bu, Ukraynalılar için bir trajedi olur.” ifadesini kullandı. Bir soru üzerine, Ukrayna'daki savaşın ne kadar süreceği konusunda spekülasyon yapmayacağını belirten Stoltenberg, “Ne kadar sürerse sürsün, Ukrayna'yı desteklemeye hazırız.” dedi. Stoltenberg, sözlerini “Ukrayna'nın müzakere masasında neler başarabileceğinin tamamen savaş alanındaki gücüne bağlı olduğunu biliyoruz.” diyerek tamamladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...