Son dakika... Enerji Bakanlığı'nda devir teslim! Alparslan Bayraktar görevi Fatih Dönmez'den teslim aldı

- Güncelleme:
Son dakika... Enerji Bakanlığı'nda devir teslim! Alparslan Bayraktar görevi Fatih Dönmez'den teslim aldı

POLİTİKA Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda devir teslim yapıldı. Alparslan Bayraktar görevi Fatih Dönmez'den teslim aldı. Dönmez yaptığı açıklamada "Alparslan Bayraktar, bakan olduğum dönemde bakan yardımcılığımı yapmıştı. 13 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Gönül rahatlığıyla bayrağı teslim ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Son dakika haberine göre Enerji Bakanlığı'nda devir teslim yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı görevine Alparslan Bayraktar getirildi. Devir teslim töreninde konuşan Fatih Dönmez, "Alparslan Bayraktar, bakan olduğum dönemde bakan yardımcılığımı yapmıştı. 13 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Gönül rahatlığıyla bayrağı teslim ediyorum" dedi. Bayraktar ise "Sayın bakanımın ortaya koyduğu bütün büyük projeleri sürdürerek üzerine koymak için gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

Fatih Dönmez'in açıklamaları şöyle:

"Başta bor olmak üzere birçok tesisi hayata geçirdik. Yine geçtiğimiz yıl açıkladığımız dünyanın nadir toprak elementlerinin pilot üretimini de hayata geçirdik. Artık bugünden sonra Türkiye’nin adını doğalgaz ihracatında da duymaya başlayacaksınız. Çok kısa sürede hayata geçirilecek gaz ticaret merkezi sayesinde Türkiye önemli bir aktör olacak. Cevherden mücevhere giden bir strateji belirleyerek madende de katma değerli ürünlerin üretimini yapmaya başladık.

Alparslan Bayraktar, bakan olduğum dönemde bakan yardımcılığımı yapmıştı. 13 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Gönül rahatlığıyla bayrağı teslim ediyorum. Türkiye Yüzyılımızın ilk kabinesine de üstün başarılar diliyorum."

Alparslan Bayraktar'ın açıklamaları ise şöyle:

"Geçtiğimiz 21 yılda AK Parti iktidarlarında enerji ve tabii kaynaklar alanında çok büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Dışa bağımlılığımızı düşürmeye gayret ettik. Enerjide arz güvenliği ve öngörülebilirlik politikalarımızı hali hazırda ortaya koymuştuk. Bu süreçte yaşanan çok büyük olumsuzluklar ve sınavlardan geçtik. Bunlara rağmen orta ve uzun vadede ortaya koyduğumuz tüm hedeflerimize ulaşmaya gayret ettik.

Sayın bakanımın ortaya koyduğu bütün büyük projeleri sürdürerek üzerine koymak için gayret edeceğiz. Yeni bir yatırım ve reform hamlesiyle daha büyük yatırımlarla çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı bakış açısı ve bizlere verdiği destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."

Son dakika... Enerji Bakanlığı'nda devir teslim! Alparslan Bayraktar görevi Fatih Dönmez'den teslim aldı

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirilen Alparslan Bayraktar, yeni dönemde kabinede yer alacak. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde yapan Alparslan Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında ETKB Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü; 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda Kurul Üyeliği yaptı.

Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yapmıştır. Bayraktar halen Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütmektedir.

Kamu görevlerinden önce ise yurtiçinde ve yurtdışında özel sektörde çalıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...