Türkiye'den Brezilya'da Bolsonaro destekçilerinin eylemlerine kınama

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Brezilya'da eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçisi yüzlerce kişinin Ulusal Kongre baskın düzenlemesine tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Incio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Güney Amerika ülkesi Brezilya'da devam eden olayları kınandı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Incio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Brezilya’da Devlet Başkanı Lula da Silva Hükümeti’ni ve kurumları hedef alan şiddet olayları hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Incio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz. Ülkede halkın iradesini yansıtan seçimlerin sonuçlarına ve demokratik süreçlere saygılı olunması önem taşımaktadır. Bu eylemler karşısında Devlet Başkanı Lula da Silva Hükümeti ve Brezilya halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Brezilya'da seçimleri kaybeden Bolsonaro destekçileri, başkentteki başkanlık sarayı, kongre binası ve tüm kamu kurumlarını bastı. Çıkan olayların ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olaylar şiddetlenmeden güvenlik güçleri kontrolü tekrar sağladı.

Türkiye'den Brezilya'da Bolsonaro destekçilerinin eylemlerine kınama

Türkiye'den Brezilya'da Bolsonaro destekçilerinin eylemlerine kınama

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...