Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Torunlar, Cumhurbaşkanı Herzog’a güven mektubunu sundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Torunlar, Cumhurbaşkanı Herzog’a güven mektubunu sundu

POLİTİKA Haberleri

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog tarafından törenle kabul edildi. Torunlar törende Herzog'a güven mektubunu sundu.

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'düşmanlarımızı azaltıp dostlarımızı artıracağız' sözleriyle başlayan ilişkilerin sorunlu olduğu ülkelerle normalleşme dönemine girdi. Mısır ve Suriye ile üst düzey diplomatik temaslara başlanırken Suudi Arabistan'la pürüzler tamamen giderildi. İsrail ile ise önce yeniden karşılık büyükelçi atama kararı alındı. 2022 yılında önce İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyareti ardından Bakan Çavuşoğlu'nun İsrail ziyaretinin ardından iki ülke ilişkileri bu noktaya taşımıştı. 

İSRAİL'İN MEKTUBU ARALIK'TA SUNULMUŞTU

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian, 27 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunmuştu.

Bu gelişmenin ardından İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise "Türk Büyükelçi'nin güven mektubunu kabul etmeyi dört gözle bekliyorum." açıklamasında bulunmuştu.

TORUNLAR DA GÜVEN MEKTUBUNU SUNDU

Bu kapsamda Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a güven mektubunu sundu.

Büyükelçi Torunlar, Herzog tarafından Batı Kudüs’teki İsrail Cumhurbaşkanlığı rezidansında düzenlenen törenle kabul edildi.

İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından Torunlar, Herzog’a güven mektubunu sundu.

"İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRME GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM"

O anlara ilişkin sosyal medyadan bir paylaşım yapan Herzog, "İsrail'e hoş geldiniz Türkiye Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar! Geçen yıl Ankara'da ziyaretim sırasında İsrail'in marşını duymaktan ne kadar etkilendiysem, eminim siz de Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda Türkiye'nin marşını duymaktan etkilenmişsinizdir. İlişkilerimizi güçlendirme ve tarihi bağlarımızı geliştirme görevinizde başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Torunlar, Cumhurbaşkanı Herzog’a güven mektubunu sundu

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ 

Türkiye ve İsrail, karşılıklı ilişkileri geliştirmek için 2022 boyunca birçok adım atmıştı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Mart 2022’deki Ankara ziyaretini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mayıs 2022'deki İsrail'i ziyareti izlemişti.

Dönemin İsrail Başbakanı Yair Lapid de haziranda Türkiye'yi ziyaret etmişti. Türkiye ve İsrail, 17 Ağustos 2022’de diplomatik ilişkileri en üst seviyeye çıkarma ve karşılıklı büyükelçi atama kararı almıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...