Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alzheimer’a kandan teşhis

Düzenleyen:
Alzheimer’a kandan teşhis

SAĞLIK Haberleri

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bir çalışmada, Alzheimer belirtilerinin ortaya çıkmasından 20 yıl önce beyinde birikmeye başlayan protein miktarını ölçen kan testi ile Alzheimer’in erken teşhisinin mümkün olduğu ortaya kondu.

 Uzun zamandır, Alzheimer’ı teşhis etmek için MR görüntülemeden önce kullanabilecekleri daha ekonomik bir teşhis metodu arayan bilim adamları, risk gruplarında yaptıkları araştırmalarla Alzheimer’ı yüzde 94 oranında erken dönemde teşhis edebildiklerini bildirdiler. Çalışmalarını 65 yaşın üzerinde ve en azından hastalık riskini üçe katlayan APOE4 adlı genetik çeşitliliği olan kişiler üzerinde yapan araştırmacılar, kan testinin pahalı beyin taramalarıyla yapılabilecek olandan çok daha fazla insanın taranmasına yardımcı olabileceğini söylediler. Bu test sayesinde Alzheimer’ın çok erken döneminde kullanılarak hastalığı önleyebilecek ilaçların keşfi de hızlanacak. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...