Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tedavi edilmeyen çürük başınıza iş açmasın

Düzenleyen:
Tedavi edilmeyen çürük başınıza iş açmasın

SAĞLIK Haberleri

Tedavi edilmeyen diş çürüklerinin çene kemiği içinde kistlere sebep olabileceğini söyleyen Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dt. Osman Çetin “Basit bir çürük tedavi edilmediği takdirde çene kemiğinin erimesine sebep olabilir” dedi.

İlerlemiş diş çürüklerine kanal tedavisi yapılması ya da yapılamıyorsa çekilmesi gerektiğini söyleyen Dt. Çetin, tedavi gerekirken yapılmadığı durumlarda çürüğün dişin köküne kadar ilerlediğini, dişin köküne ulaştıktan sonra orada bir lezyon oluşturarak küçük bir kist meydana geldiğini ifade etti. Çetin “Kist bir beze gibi balon şeklindedir. Tedavi edilmezse çürükten dolayı bölgedeki kemik eridikçe balon büyür ve çevredeki dokulara da zarar vermeye başlar. Bu kistlerin tek sebebi diş çürükleri olmayabilir. Diş ve diş çevresindeki dokular tedavi edilirken, kistli bölgeden bir parça alınarak patolojiye de gönderilmelidir” dedi. İHA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...