7 Milyon ilacın son kullanma tarihi geçmiş!

7 Milyon ilacın son kullanma tarihi geçmiş!

SAĞLIK Haberleri

SGK, gereksiz kullanımı engellemek ve evlerdeki ilaçların çöpe atılmasının önüne geçmek için 26 ilde 10 bin hane ile görüşme yaptı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, 2013'te ülke genelinde 26 ilde 10 bin 20 hane ile görüşmeler yapıldığını belirterek, "Araştırmada evde bulundurulan ortalama ilaç sayısının 6.6 kutu olduğu belirlendi. Hanelerin yüzde 8'inde ise 15 kutudan fazla ilaç bulunduğu tespit edildi. Buna göre, Türkiye genelindeki hanelerde ise yaklaşık 120 milyon kutu ilaç olduğu ortaya çıktı." ifadelerini kullandı. İlhan, SGK'nın 2014 yıl sonu itibarıyla sağlık için 54 milyar harcayacağını ve ilaç harcamalarının ise 16.8 milyar lira olacağını tahmin ettiklerini söyledi. İlhan, gereksiz ilaç kullanımını engellemek için bir proje gerçekleştirdiklerini anlattı. Türklerde en çok görülen kronik hastalığın hipertansiyon olduğunu ifade eden İlhan, "Son kullanma tarihi geçen 7 milyon kutu ilaç evlerde saklanıyor. En sık karşılaşılan ilaçların başında da açık ara 'soğuk algınlığı' ilaçları geliyor. 486 bin hanede ilaçla ilgili kaza yaşanıyor. Ayrıca, evlerin yüzde 39'unda ilaçlar çöpe atılıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...