Lösemi tedavisine yerli enzim

Lösemi tedavisine yerli enzim

SAĞLIK Haberleri

Gebze Teknik Üniversitesi bünyesindeki enzim tanıma laboratuvarında görev yapan araştırmacılar, lösemi hastaları için yurt dışından temin edilen asparaginaz enziminin Türkiye'de üretilmesi için kolları sıvadı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan proje dâhilinde söz konusu ilacın üç yıl içerisinde üretilerek düşük maliyetle piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Daha çok çocuklarda görülen ve ALL olarak bilinen akut lenfoblastik lösemi tedavisinde kullanılan bu ilacın maliyetinin yüksek olduğunu söyleyen Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Barış Binay, “Bu yüzden yerli üretimi için çalışmalar yapmaya başladık. Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği (COST) Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan uluslararası projeyle hayata geçirilmesi planlanan söz konusu ilacın üç yıl içerisinde üretilerek piyasaya sürülmesini hedefliyoruz. Enzimi elde edildikten sonra ilaç formuna taşınması için yerli bir ilaç firmasına teslim edeceğiz ” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...