Prof. Dr. İhsan Gürsel: Delta'ya uyarlayacağız

Düzenleyen:
Prof. Dr. İhsan Gürsel: Delta'ya uyarlayacağız

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. İhsan Gürsel, "Daha önce Vuhan veya İngiliz varyantında yaptığımız gibi Delta varyantının da VLP aşısına uyarlamasını yapacağız" dedi.

Türkiye’nin virüs benzeri parçacık (VLP) temelli ilk yerli koronavirüs aşısını eşi ile birlikte geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel “Daha önce Vuhan veya İngiliz varyantında yaptığımız gibi Delta varyantının da VLP aşısına uyarlamasını yapacağız. 15 gün içerisinde bu çalışmayı gerçekleştiririz. VLP aşısının güzel yanı, gelişebilecek her türlü mutasyona veya varyanta adapte edilebiliyor. Yerli aşımız, SARS-CoV-2 virüsünün dört yapısal proteinini içinde barındırıyor. Bu bakımdan daha kapsamlı ve uzun süreli bağışıklık sağlıyor” dedi.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) aşı adayı listesinde yer alan yerli VLP aşısı, Ankara, Kocaeli ve İstanbul’da gönüllülere uygulanmaya devam ediyor. ANKARA 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...