Anne adayları, koronavirüs aşınızı ertelemeyin

Anne adayları, koronavirüs aşınızı ertelemeyin

SAĞLIK Haberleri

Son dönemde ülkemizde ve dünyada Covid-19 enfeksiyonuna yakalanan hamilelerde ölüm oranlarının ve erken doğum riskinin artması, anne adaylarında koronavirüs aşısının yapılması gerekliliğini gündeme getirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bebeklerine zararı olacağı düşüncesiyle aşı olmayı erteleyen anne adaylarının risk aldığını söyleyen kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Emre Pabuçcu, özellikle tansiyon veya şeker hastalığı bulunan, toplu taşımayı aktif kullanan hamilelerin aşı olması gerektiğini vurguladı. Aşıların güvenlik çalışmaları sonrasında elde edilen yeni verilerin anne adaylarına Covid-19 aşısının yapılmasını desteklediğini anlatan Doç. Dr. Pabuçcu, aşının gebeliğin ilk üç ayından sonra yapılabileceğini belirterek “Bu aslında bütün gebelik aşıları için de geçerli. Yapılan koronavirüs aşısıyla anne adayında oluşacak antikorların, hem anneyi hem de göbek kordonu yoluyla geçiş olacağı için bebeği koruyabildiğine dair kanıtlar mevcut. Elimizdeki en geniş veri, mRNA aşıları ile ilgili. Anne adaylarının aşının düşük sebebi olabileceğine ilişkin endişeleri var. Elimizdeki veriler aşının düşük riski oluşturmadığını gösteriyor” dedi.­


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...