Iraklı avukat beyin pili ile hayata tutundu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Iraklı avukat beyin pili ile hayata tutundu

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Genç yaşta Parkinson hastalığıyla tanışan 46 yaşındaki Iraklı avukat Basim el-Omari, beyin pili tedavisi için geldiği Türkiye’de gerçekleştirilen operasyon sonrası hayata yeniden tutundu.

Kolunda ve bacağında tutuklukla başlayan şikâyetlerine 2015 yılında Parkinson teşhisi konan Omari, kısa sürede yardımsız yürüyemez, yemek yiyemez, hatta kalem bile tutamaz hâle geldi. İnternette yaptığı araştırmalarda Türkiye’de Parkinson tedavisinde başarılı sonuçlar alındığını okuyunca Türkiye’ye gelmeye karar verip beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh’a ulaştı. Operasyon sonrasında hareketleri normale dönen Iraklı avukat, artık mesleğini yapabileceği için mutlu olduğunu söyledi.  Beyin pili tedavisini ‘Hastalığın saatini geri almak’ olarak tanımlayan Doç. Dr. Zırh “İnsan beyni içerisine herhangi bir noktaya elektrik akımı veren  beyin pili bu şekilde hareket bozukluklarını düzenler” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...