Yıllardır yanlış yapıyoruz: Eriği böyle yemeyin, sağlığınızla oynamayın

Düzenleyen:
Yıllardır yanlış yapıyoruz: Eriği böyle yemeyin, sağlığınızla oynamayın

SAĞLIK Haberleri

Yaz meyvelerinin hepsi birbirinden faydalı. Yazın habercisi olan erik de sağlık için faydalı olan yiyeceklerin başında geliyor. İçeriğinde birçok vitamin ve mineral bulunan eriğin sindirim sistemi üzerindeki etkisi de tartışılmaz. Ancak pek çok yararı olan eriği yerken yaptığımız bir hata da bulunuyor. O hata özellikle tansiyonu olanlar için çok ama çok tehlikeli…

Yazın gelmesiyle birlikte yeşil erik de tezgahlardaki yerini aldı. Adını her duyduğumuzda ağzımızı sulandıran eriğin faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini yönünden zengin olan erik, kalsiyum açısından da zengin. İyi geldiği birçok hastalık da bulunan eriğin pek çok yararı mevcut.

Yıllardır yanlış yapıyoruz: Eriği böyle yemeyin, sağlığınızla oynamayınYEŞİL ERİĞİN FAYDALARI

- Sindirim sistemini düzenler, kabızlığa çare olur. Sindirilebilir lif açısından zengin bir meyve olduğu için kabızlık ve gaz sancısı sorunlarına iyi gelir.

- Tokluk hissi sağlar, kilo verdirir. Ara öğünlerde tüketmek için idealdir. Doygunluk hissi verdiğinden acıkmayı önler. 1 kase yeşil erik yalnızca 50 kaloridir. Bu nedenle diyet yapanlar da gönül rahatlığıyla yiyebilir.

- Ayran, süt, yoğurt gibi ürünlerle tüketildiğinde kalsiyum emilimini artırır, bu yönüyle diş ve kemik sağlığını korur. Özellikle çocuk ve yaşlıların beslenmesinde mutlaka yer vermesi gereken bir meyvedir.

- C vitamininden zengin olan yeşil erik, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan şekerini de düzenler.

- Anti aging etkisiyle cildi yeniler ve yaşlanmayı geciktirir. Daha sıkı bir vücut için düzenli olarak tüketilmelidir.

- İyi bir antioksidan kaynağı olan yeşil erik, vücudu serbest radikallere karşı korur, kalp sağlığı için de oldukça faydalıdır.

- Kolon kanseri, astım ve romatizma gibi hastalıklardan korunmak için kritik öneme sahiptir.

Yıllardır yanlış yapıyoruz: Eriği böyle yemeyin, sağlığınızla oynamayınERİĞİ TUZLAYARAK YEMEYİN

Birçok çeşidi bulunan erik, içeriğindeki vitamin ve mineraller bakımından yararlı bir meyve, ancak dikkat! Bazı kişiler damak zevkine daha çok uyduğu için eriği tuzlayarak yer. Oysaki eriğin tuzlayarak tüketilmesi vücuda gereksiz tuz alınmasına neden olur. Gereksiz tuz kullanımı ise, özellikle riskli gruplarda olan tansiyon ve böbrek hastaları için birçok rahatsızlığa davetiye çıkarır. Öte yandan eriğin tuz ile birlikte tüketimi vücutta ödeme neden olur.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...