Aralıkta ‘çoklu virüs’ salgını kapıda

- Güncelleme:
Aralıkta ‘çoklu virüs’ salgını kapıda

Sağlık Haberleri

Son dönemde bütün dünyada ve ülkemizde özellikle çocuk ve gençlerde birden fazla virüsün aynı anda görüldüğü ağır gribal enfeksiyon ve zatürre gündemde.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Yeni vakalarda RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs), adenovirüs ve influenza virüslerinin aynı anda tespit edildiğini söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Odabaş, pandemi sırasında doğan çocukların ve aile efradının aşırı korunma sebebiyle RSV’ye ve diğer virüslere daha az yakalandığını belirterek “Bu grubun, bağışıklığı azaldı ya da hiç oluşmadı. Böylece, çocuklar ve ebeveynleri başkalarıyla etkileşime girmeye başladığında, hasta olma ihtimalleri daha da arttı” dedi. Özellikle Aralık ayına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Odabaş, “Gribal enfeksiyonların bu dönemde artması bekleniyor. Bütün solunum yolu enfeksiyonları gibi Covid-19 da pusuda. Covid-19 gibi, RSV ve grip de damlacık yoluyla bulaşıyor. Bu nedenle risk grupları, aşılarını mutlaka yaptırmalı, kapalı ve kalabalık mekânlarda maske takılmalı. Hastalık belirtileri gösteren kişilerin mutlaka maske takması ve aile hekimine başvurması gerekir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...