Çifte enfeksiyon riski: Grip aşısı Covid'den korumaz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çifte enfeksiyon riski: Grip aşısı Covid'den korumaz

Sağlık Haberleri

Grip aşılarının koronavirüse karşı korumaya sağlamadığını belirten Prof. Dr. Tevfik Özlü, bunun için riskli gruplarda olanların hem grip hem de Covid-19 aşılarını yaptırması gerektiğini belirtti.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Bu yıl sadece grip değil Covid-19’un da birlikte görülebileceğini söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, grip aşısının koronavirüsten korumayacağını belirterek, “Grip aşıları Covid-19’dan korumaz. Bunun için riskli gruplarda hem grip hem de Covid-19 aşılarını yaptırmak gerekiyor. Grip aşısı yaptırmanın şu an tam zamanı. Risk grubunda olanlar ya da risk grubundaki kişilerle teması olup grip olduğu zaman onlara hastalığı bulaştırabilecek durumda olanların bu mevsimde aşılanmasını öneriyoruz. Grip aşıları daha önce yapılmış olsa bile her yıl yapılması gerekiyor” dedi.

65 YAŞ ÜZERİNE UYARI

Ekim-kasım da vaka artışlarının başladığını, kaydeden Prof. Dr. Özlü, “Covid-19 da artık bu döngüsel sürece girmiş görünüyor. Özellikle 65 yaşın üzerinde, kronik hastalığı, bağışıklık sistemi baskılanmış ya da baskılanmasına neden olan ilaçlar kullananlar ve aşısız olanların daha dikkatli olması gerekiyor. Gençlerin ve sağlıklı kişilerin kendilerini korumaları özellikle riskli grupların korunması açısından çok önemli. Covid-19 pandemisinde öğrendiğimiz tedbirleri yerine getirmemiz gerekiyor. Maske, mesafe, havalandırma ve el hijyeni yine ön planda olacak. Kapalı mekânlara çok girmemek lazım. İnsanlarla aramızdaki mesafeyi olabildiğince korumamız lazım. Bu tedbirlere uyarsak olabildiğince en az hasarla bu dönemi atlatabiliriz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...