Çin'de zatürre alarmı: "Çocuklar ve kronik hastalar aşılansın"

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin'de zatürre alarmı: "Çocuklar ve kronik hastalar aşılansın"

Sağlık Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çin, çocuklar arasında yayılan zatürre vakalarına karşı tedbirleri artıracak. Bakteriyel bir solunum yolu enfeksiyonu olan "mikoplazma zatürresi" vakalarının Eylül'den bu yana çocuklar arasında yayılması endişe oluşturuyor.

Çin'de zatürre ve diğer üst solunum yolu hastalıklarında artış yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), durumu yakından takip ediyor. Çin hükümeti, ülke genelinde sonbaharın başından itibaren artan vakalara karşı önlemleri güçlendirmeye hazırlanıyor.

"ÇOCUKLAR VE KRONİK HASTALAR AŞILANSIN"

Mevsimlik grip ve mikoplazma zatürresi vakalarındaki artış nedeniyle, anaokulları ve ilkokullarda hastalık takibinin ve kontrolünün artırılmasına yönelik bir çağrı yapıldı. Açıklamada, çocukların ve kronik hastalığı olan yetişkinlerin hastalıklara karşı aşılanmasının öncelikli olduğu vurgulandı. Ayrıca, bazı ilaçların üretim ve tedarikinin hızlandırılması ile sınırlarda sağlık kontrollerinin artırılması talep edildi.

KORONAVİRÜS RİSKİ DEVAM EDİYOR 

Açıklamada, mikoplazma zatürresi vakalarının hâlâ bazı bölgelerde yoğun olduğuna ve mevsimsel grip vakalarının artış göstermesinin beklendiğine dikkat çekilirken, kış aylarında yeni bir koronavirüs salgını riskine karşı da uyarıda bulunuldu.

ÇİN BAŞA ÇIKMAKTA ZORLANIYOR

Çin'de sonbaharda koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasının ardından üst solunum yolu hastalıklarının artış gösterdiği gözlemleniyor. Özellikle eylül ayından itibaren çocuklar arasında yayılan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonu mikoplazma zatürresi endişe oluşturuyor. Pekin ve Liaoning eyaletindeki çocuk hastaneleri, solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle başvuran küçüklerin sayısındaki artışla başa çıkmakta zorlanıyor.

DSÖ: KAYNAĞI BİLİNMEYEN ENFEKSİYON RİSKİ

DSÖ, üst solunum yolu hastalıkları ve zatürre vakalarındaki artış nedeniyle Çin'den resmi bilgi talep etmişti. Çocuklarda görülen zatürre belirtilerinin farklı olması tanı konulmasını zorlaştırırken, "kaynağı bilinmeyen enfeksiyon" şüphelerini artırıyor. Çin hükümeti ise durumu kontrol altına almak adına daha fazla tedbir almayı planlıyor.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...