Enkaz çalışmalarında bu noktalara dikkat: Spreyleme yapılmalı, maske kullanılmalı

- Güncelleme:
Enkaz çalışmalarında bu noktalara dikkat: Spreyleme yapılmalı, maske kullanılmalı

SAĞLIK Haberleri

İnsan ve çevre sağlığı açısından önemli riskler barındıran enkazların uygun şekilde kaldırılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, enkazların öncelikle geçici depolama alanlarına alınmasını sonra özelliklerine ve risk seviyelerine uygun şekilde ayrılıp dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Enkaz kaldırılması sırasında ortaya çıkan tozların da sağlık açısından pek çok sakıncalar oluşturabileceğini ifade eden uzmanlar, enkazın kaldırılması sırasında kanserojen ve tehlikeli maddelerin büyük bir kısmının solunum yoluyla taşınacağı için hafriyat aşamasında spreyleme yapılmasını ve maske kullanılmasını tavsiye etti.

Eski binaların çoğunda yapı malzemesi olarak asbest gibi çevre ve insan sağlığına zarar veren maddeler kullanıldığını söyleyen Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çevre Sağlığı Programı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Adiller  “Enkazın kaldırılması sırasında kanserojen ve tehlikeli maddelerin büyük bir kısmı da solunum yoluyla taşınacağı için enkaz önce ıslatılmalı ve mutlaka maske kullanılmalıdır” tavsiyesinde bulundu. Geçici depolama alanlarının da oluşturulması gerektiğine de dikkat çeken Dr. Ahmet Adiller “Bu alan bölgesel su kaynaklarının yer almadığı, kara yoluyla rahat ulaşılabilecek bir alan olmalıdır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...