Günde 2 bardak süt en faydalı protein kaynağı

Günde 2 bardak süt en faydalı protein kaynağı

SAĞLIK Haberleri

Sütün en kaliteli protein kaynaklarından biri olduğunu söyleyen uzmanlar günde en az 2 bardak süt içilmesini tavsiye ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Vücudumuzun sütteki proteininin tamamına yakınını sindirdiğine işaret eden Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş, “Bu sebeple sütte bulunan proteinler, hücre ve dokuların oluşmasında, saç ve tırnakların gelişmesinde önemli rol oynuyor, büyüme ve gelişmeye büyük ölçüde katkı sağlıyor, kasların sağlıklı gelişmesine ve çalışmasına yardımcı oluyor” dedi. Sütün toplumda yalnızca kalsiyum kaynağı gibi görüldüğünü hatırlatan Prof. Dr. Baş, “Süt aynı zamanda fosfor, magnezyum, çinko ve selenyum gibi diğer birçok minerali içinde barındırmaktadır. Son 20 yılda, süt ürünleri proteinleri üzerine araştırmalar arttı. Bugün biliyoruz ki, süt ürünleri proteinlerinin hipertansiyon, dislipidemi ve hipertansiyon üzerine direk pozitif etkileri bulunuyor. Süt ürünleri proteinleri aynı zamanda yağsız vücut kitlesini artırma ve obeziteyi azaltma aracılığıyla dolaylı yoldan metabolik sağlığı iyileştirir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...