Pandemi ruh sağlığımızı bozdu geçti

- Güncelleme:
Pandemi ruh sağlığımızı bozdu geçti

SAĞLIK Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her 8 kişiden birinin ruh sağlığı bozuk.

ZİYNETİ KOCABIYIK

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminin ruhsal hastalıkları daha fazla tetiklediğini söyleyen Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Tıbbi Direktör Yardımcısı, Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semra Baripoğlu, “Pandeminin sadece ilk yılında depresyon ve kaygı bozuklukları yüzde 25 oranında arttı. En çok artış gösteren psikiyatrik hastalıklar kaygı bozuklukları, depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, alkol ve madde bağımlılıkları, dürtü denetim bozuklukları oldu. Aradan iki yıl geçti ancak pandeminin psikolojik etkileri devam ediyor” dedi.

ERGEN VE 65 YAŞ ÜSTÜ BAŞI ÇEKİYOR

Covid-19 pandemisinden her yaş grubunu, kendi şartlarında etkilendiğine işaret eden Doç. Dr. Baripoğlu, “Ancak pandemi sonrası psikiyatri polikliniklerine başvuru sayıları, hastaneye yatan olgulara baktığımızda en çok çocuk-ergen yaş grubu ve 65 yaş üzeri gibi daha kırılgan yaş grubundaki kişilerin etkilendiği söylenebilir. Pandeminin etkisinin özellikle pandemi öncesinde psikiyatrik hastalığı olanlar, birinci dereceden yakınlarını kaybedenler, hastanede yatış ya da cenaze defin süreçlerinde travma yaşayanlar, kendisi koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş olanlar gibi belirli gruplar üzerinde kısmi olarak devam ettiğini söyleyebiliriz” diye anlattı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...