Türkiye'de prostat kanseri geç teşhis ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türkiye'de prostat kanseri geç teşhis ediliyor

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye Prostat Kanseri Haritası raporunda ülkemizde prostat kanseri teşhisi konulan 10 hastadan birinin ileri evrede, kanser vücuduna yayıldıktan sonra teşhis edildiği bildirildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Prostat kanseri teşhisi koyulan hastaların yaklaşık yarısının sık idrara gitme, idrar yaparken zorlanma ve idrarda kan görülmesi gibi sebeplerle hekime başvurduğunu söyleyen Türk Üroonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güven Aslan “Fakat diğer yarısı ise hiçbir belirti göstermeden prostat kontrolüne gelen hastalardan oluşmaktadır. Ülkemizde, 50 yaşından sonra tüm erkeklerin yılda bir kere üroloji uzmanına kontrole gitmeleri gerekir. Ailesinde prostat kanseri olan erkeklerin ise 40 yaşından sonra yılda bir defa kontrole gitmeleri gerekir” dedi.

Türk Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen ise  “Türkiye Prostat Kanseri Haritası raporuna baktığımızda, prostat kanseri teşhisi sonrası hastaların yaklaşık dörtte üçünün cerrahi olarak tedavi edildiğini ve son yıllarda artan oranlarda laparoskopik ve robotik cerrahi gibi kapalı cerrahi yaklaşımların uygulandığını görmekteyiz. Ayrıca, prostata sınırlı prostat kanserinde cerrahi tedavinin yanı sıra radyasyon tedavisi de benzer etkinlikte ve güvenle uygulanabilmektedir. Son yıllarda artan fokal tedavi seçenekleri ise bazı hastalar tarafından yakın takip edilmektedir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...