CHP'den ihraç edilen Yaşar Okuyan: Altılı Masa'dan bir şey çıkmaz, oy vermeyeceğim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'den ihraç edilen Yaşar Okuyan: Altılı Masa'dan bir şey çıkmaz, oy vermeyeceğim

Seçim 2023 Haberleri

CHP’den ihraç edilen Yaşar Okuyan, son açıklamalarıyla Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu."Ne İzmir’de ne başka yerde CHP’ye oy vermeyeceğim" diyen Okuyan, Sadullah Ergin'in adaylığına da tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ ANKARA - Elinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ilişkin dosyalar olduğunu ve Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemesi halinde dosyaları açığa çıkaracağını iddia eden, ardından da İYİ Parti’den gelen tepkiler sonrası CHP’den ihraç edilen Yaşar Okuyan, Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu.

“CHP’YE OY VERMEYECEĞİM”

CHP listelerinden aday çıkarılan isimlere tepki göstererek “Ne İzmir’de ne başka yerde CHP’ye oy vermeyeceğim” diye konuşan Okuyan, CHP’de büyük bir infial olduğunu söyleyerek “WhatsApp grupları var, millet oralarda neler söylüyor. Bu listelerden sonra büyük bir hayal kırıklığı geldi. Sadullah Ergin'i Çankaya'dan koyuyorsun, kim bu ya? Kılıçdaroğlu ne diyecek? Kendisi onay verdi. Ergin sonrası Çankaya'da bakacağız 1 ay sonra ciddi manada oyu düşecek. Ben vermeyeceğim. Ben CHP'ye ne İzmir'de ne de başka bir yerde oy vermeyeceğim, niye vereceğim ben ona? Atatürk ile hesaplaşacaklarmış, kimsin sen ya! Vermeyeceğim. Kemal Bey'e de oy vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

“MASA TOPLANTISI ALTIN GÜNÜNE DÖNDÜ”

Altılı Masayla ilgili de eleştirilerde bulunan Okuyan, “Altılı Masa'da 1,5 senedir toplantılar yapıldı, o gitti bu geldi bilmem ne. Muhalif kesimlerde bir heyecan uyandırdı en başta. Fakat hanımefendilerin altın gününe döndü. Bu ay size geliyoruz, ne yiyeceğiz?” dedi.

“SEÇMEN UMUDUNU KAYBETTİ”

Cumhurbaşkanı adayının geç belirlemesine ilişkin de eleştirilerini dile getiren Okuyan, şöyle devam etti: “15 gün içerisinde 50'nin üzerinde farklı kesimlerden platformlarımızla toplantılar yaptık. 64 ilde faal olanlar var, hiçbir partiye bağlı değiller. Bu grupların hepsi AK Parti iktidarına karşı olanlar. 'Erdoğan'a katiyen oy vermeyeceğiz' diyen 60'lık bir seçmen kitlesi vardı fakat bu 60'lık seçmen giderek umudunu kaybetti. Cumhurbaşkanı adayını bir senedir seçemediler. Bunalttılar insanları, onlara güvenenler de 'Buradan bir şey çıkmaz' diyorlar. Tam harekete geçeceklerken, Akşener masadan kalktı. Yenilir yutulur laflar söylemedi ve 3 gün sonra geri döndü. İnsanları tedirgin etmedi mi? Bunlar iktidar oldu nasıl olacak? Son 2-3 ay içerisinde Altılı Masa’daki tantanalar sonrası ciddi bir umutsuzluk doğdu.”

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...