CHP ve İYİ Parti 16 ilde seçim kurullarında yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP ve İYİ Parti 16 ilde seçim kurullarında yok

Seçim 2023 Haberleri

CHP ile İYİ Parti, 16 ilde aday çıkarmamak suretiyle birbirlerinin adaylarını destekleme yoluna gitmişti. YSK, her iki partinin de aday çıkarmadıkları şehirlerdeki bütün ilçe seçim kurulu üyeliklerinin düşürülmesine karar verdi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK), milletvekili seçimleri için aday listesi vermeyen HDP ve Saadet Partisi’nin ardından eksik liste sunarak birbirlerinin adaylarını destekleme kararı alan CHP ve İYİ Parti için de sandık kurulu temsilcisi kararı geldi. Buna göre, CHP’nin 7, İyi Parti’nin ise 9 ildeki tüm ilçe seçim kurulu üyelikleri düşürüldü.

CHP ile İYİ Parti, 16 ilde aday çıkarmayarak, birbirlerinin adaylarını destekleme yoluna gitmişti. CHP, 87 seçim çevresinin 80’inde kendi listesiyle seçime girerken, 7 seçim çevresinde (Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş, Yozgat, Aksaray ve Bayburt) aday çıkarmayarak İyi Parti adaylarını, İYİ Parti de 9 seçim çevresinde (Adıyaman, Çorum, Erzincan, Hakkâri, Rize, Van, Batman, Bartın ve Düzce) aday çıkarmayarak CHP’nin adaylarını destekleme kararı almıştı.

TÜM ÜYELİKLER DÜŞÜRÜLDÜ

YSK dün yaptığı toplantıda, her iki partinin de, aday çıkarmadıkları illerdeki tüm ilçe seçim kurulu üyeliklerinin düşürülmesine karar verdi. YSK, her iki partinin de sandık kurullarına üye veremeyeceklerini, seçim kurullarında temsilci bulunduramayacağını karara bağladı.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...