Şampiyon Halep

Şampiyon Halep

SPOR Haberleri

37 yaşında kortlarda rekor kovalayan Serena Williams'ı 2-0 yenen Rumen sporcu, kariyerinin ikinci grand slam şampiyonluğunu kazandı.

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'ın tek kadınlar finalinde 7 numaralı seri başı Rumen Simona Halep ile 11 numaralı seri başı ABD'li Serena Williams 15 bin kişi kapasiteli merkez kortta karşı karşıya geldi. İlk sete çok iyi bir başlangıç yapan ve biri sıfıra karşı olmak üzere rakibinin iki servisini kıran 27 yaşındaki Halep, 12 dakika içinde oyunlarda 4-0 öne geçti. İlk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 80 gibi bir oran yakalayan Rumen tenisçi, 26 dakika süren ilk seti 6-2 hanesine yazdırdı. 

AGRESİF OYNADI
İkinci setin ilk dört oyununda iki tenisçi de servislerine tutundu. Beşinci oyunda bir kez puan vererek Williams'ın servisini bir kez daha kıran Simona Halep, 3-2 öne geçti. Etkili servisleriyle avantajını koruyan ve üst üste üç oyunu da alan Rumen tenisçi, seti 6-2, 55 dakika süren maçı da 2-0 kazanarak şampiyonluğa uzandı. Daha önce grand slam turnuvalarında dört final maçına çıkan dünya eski 1 numarası Simona Halep, geçen yıl Fransa Açık'ta kupayı kaldırmıştı.  

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...