Mutlu Jailson

Mutlu Jailson

SPOR Haberleri

Elif Elmas’ı rekor bir kazançla Napoli’ye gönderen yönetim, 4 milyon avroya aldığı Jailson’u da 9 milyon avroya İtalyanlara verecek. Transfer resmiyet kazanırsa yönetim her anlamda çok rahatlayacak.

UĞUR AKTAN

Kanarya bir yıldızını daha satıyor. 180 bin avroya aldığı Elif Elmas’ı bonuslarla birlikte 17,5 milyon avroya Napoli’ye gönderen Fenerbahçe, Jailson’u da çok iyi rakama yine İtalya pazarına gönderiyor. Adres ise; Inter... Orta sahasında büyük zenginlik bulunan ve bazı oyuncuları göndermeyi planlayan Ali Koç yönetimi, hesapta olmayan güzel bir tabloyla karşı karşıya. Elif Elmas’ın kaymağını yiyen sarı-lacivertliler, geçen sezon Geremio’dan 4 milyon avroya alınan Jailson’u 9 milyon avroya Inter’e satıyor. Ki bu kârlı satışta kulüp aynı zamanda oyuncunun yıllık ücretinden de kurtulmuş oluyor.

Orta saha rahatlıyor
Sarı-lacivertlilerin en zengin bölgesi olan ve UEFA yaptırımları düşünüldüğünde böyle bir lüksü bulunmayan Fenerbahçe, Elif Elmas ile birlikte Jailson’un da gitmesiyle orta sahasını rahatlatacak. Bu bölgede rekabet Ozan Tufan, Tolgay Arslan, Tolga Ciğerci, Mehmet Ekici gibi isimlere kalacak. İlk etapta satışı düşünülen ve ciddi piyasası olan Miha Zajc ise bu durumda kadroda tutulacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde iki-üç takviyeyle sezonu kapatacaklarını ifade eden başkan Ali Koç ve ekibi de iki isimden gelecek parayla derin bir nefes alacak.

Potansiyeli çok yüksek
Napoli Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Fenerbahçe’den transfer ettikleri Elif Elmas’a methiyeler düzdü. Tecrübeli teknik adam “Elif çok genç ve büyük bir potansiyele sahip. Orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor olması bizi oldukça rahatlatacak” dedi. Öte yandan Makedon futbolcunun transferinin ardından Fenerbahçe Kulübü’nden de dün gece resmî bir açıklama yapıldı. Sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesbandan yapılan açıklamada, “Gittiğin yerde de parıl parıl parlaman dileğiyle” ifadeleri kullanıldı. 19 yaşındaki oyuncu geçen sezon ligde forma giydiği 29 maçta 4 gol atmıştı.

YUVASINA DÖNÜYOR
Savunma hattına takviye yapması beklenen Fenerbahçe’nin Simon Kjaer’in transferinde sona yaklaştığı öğrenildi. Danimarkalı oyuncunun eşinin Sevilla’da kadroda düşünülmemesinin ardından yeniden Fenerbahçe forması giymeye sıcak baktığı ifade edildi. Ki oyuncunun eşinin tatil için İstanbul’a gelmesi de Kjaer’in yeni sezonda parçalı formayı giyme ihtimalini güçlendirdi.

ÖRNEK KAPTAN!
Yeniden yuvasına dönen, reklam filmlerinde ve forma tanıtımlarında da vitrin yüzü olan Emre Belözoğlu, her manada farkını gösteriyor. İtalya, İspanya ve İngiltere gören, 38 yaşında olmasına rağmen hırsı ve isteğiyle dikkat çeken tecrübeli isim, kampta hem çok çalışıyor hem de gençlere yardımcı oluyor. Ersun Yanal da yeni sezonda Belözoğlu’nu “yardımcısı” gibi görüyor.

HARUN TEKİN: Rekabet iyidir
Sarı-lacivertliler her sezon kaleye takviye yapma geleneğini yine bozmadı. Bu sezon da kaleye Ankaragücü’nün genç eldiveni Altay Bayındır’ı aldı. Altay’ın birinci kaleci olacağı konuşulurken geçen sezon transfer edilen ve Volkan’la yedekleşe görev yapan Harun Tekin “Rekabet her zaman iyidir. Kim iyiyse kaleye o geçer. Bu problem değil aksine artı motivasyondur” görüşünde.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...