Avrupa Konferans Ligi'nde ilk şampiyon AS Roma oldu (Roma - Feyenoord 1-0 özet)

Düzenleyen:
Avrupa Konferans Ligi'nde ilk şampiyon AS Roma oldu (Roma - Feyenoord 1-0 özet)

SPOR Haberleri

​UEFA'nın bu sezon ilk kez düzenlediği Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyon İtalyan ekibi AS Roma oldu. Portekizli ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Avrupa kupalarında oynadığı 5. finali de kazanmayı başardı. AS Roma ise tarihinde ilk kez Avrupa kupası şampiyonluğu yaşadı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali'nde Roma ile Feyenoord, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Arena Kombetare Stadyumu'nda karşı karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen mücadelenin ilk yarısında Roma 32. dakikada Nicolo Zaniolo ile 1-0 öne geçti ve İtalyan ekibi soyunma odasına 1-0 önde girdi.

ORKUN KÖKÇÜ ÜZÜLDÜ

İkinci yarıda Hollanda temsilcisi Feyenoord, beraberlik için baskısını artırsa da iki kez direğe takıldı ve beraberlik şansını kaçırdı. Mücadelenin kalan bölümlerinde başka gol sesi çıkmayınca Roma kupanın sahibi oldu. Öte yandan Feyenoord forması giyen milli futbolcu Orkun Kökçü, maça ilk 11'de başlarken 88'inci dakikada yerini Patrik Walemark'a bıraktı.

ROMA - FEYENOORD MAÇ ÖZETİ İZLE

Avrupa Konferans Ligi'nde ilk şampiyon AS Roma oldu (Roma - Feyenoord 1-0 özet)

MOURİNHO'NUN KUPA KOLEKSİYONU

Kariyerinde 2'şer Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan Roma'nın Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, kupa koleksiyonuna bir yenisini ekledi.

Roma, tarihindeki tek başarıyı 1955'ten itibaren Fuar Şehirler Kupası adıyla düzenlenen ve daha sonra UEFA Kupası, ardından UEFA Avrupa Ligi'ne dönüşen organizasyonda mutlu sona ulaşarak elde etti. 1961'de Fuar Şehirleri Kupası'nda elde ettiği şampiyonluk dışında Avrupa kupalarında başarısı bulunmayan Roma, Mourinho'nun tecrübesiyle bir ilk yaşadı.

Milli futbolcu Orkun Kökçü'nün de formasını giydiği Feyenoord ise 1970 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1974 ve 2002 UEFA Avrupa Ligi'nden sonra Avrupa kupalarındaki 4. şampiyonluğu hedefliyordu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...