BBC göçmen politikasını eleştiren efsane futbolcu Gary Lineker'in görevden aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BBC göçmen politikasını eleştiren efsane futbolcu Gary Lineker'in görevden aldı

SPOR Haberleri

İngilizlerin efsane futbolcusu Gary Lineker, hükümetin göçmen politikasını eleştirdiği için BBC kanalındaki işinden kovuldu. Göçmen politikasını eleştiren Lineker, dünya spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Futbol hayatında Barcelona, Everton, Leicester City gibi takımların formasını giyen Gary Lineker, BBC kanalındaki spor yorumculuğu görevinden alındı. BBC yönetimi, İngiliz hükümetinin göçmen politikasını eleştirerek 1930’ların Nazi Almanya’sını örnek gösteren bir tweet atan Lineker'in kanalın tarafsızlık kurallarını ihlal ettiğini öne sürdü.

BBC göçmen politikasını eleştiren efsane futbolcu Gary Lineker'in görevden aldı

FUTBOLCULARDAN GARY LINEKER'E DESTEK

Match of the Day’ (Günün Maçı) programına çıkamayan Gary Lineker'in ardından yorumcu kadrosunda bulunan eski futbolcular Ian Wright ve Alan Shearer'de programa çıkmadı. BBC patronları Gary Lineker ile görüşerek siyasi paylaşımlarından vazgeçmesini ya da BBC’den ayrılması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak Daily Mail’e konuşan bir BBC yetkilisi, “Artık gerisi Lineker’e kaldı. Bir seçim yapması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Premier Lig oyuncularının Gary Lineker'e destek olmak amacıyla BBC'ye röportaj vermeyeceği öğrenildi.

GARY LINEKER NE DEMİŞTİ?

Göçmenlere yönelik yeni tasarıya tepki gösteren Lineker, "Önemli bir akın yok. Avrupa'daki diğer büyük ülkelerden çok daha az mülteci kabul ediyoruz. Bu sadece en savunmasızları hedef alan acımasız bir politika ve 1930'ların Almanya'sında kullanılandan farklı olmayan bir dil ve anlayış." görüşlerini dile getirmişti.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...